Haberler

Bu Dönem Bursa Konuşuluyor

Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirilen Ak Parti 26. İl Danışma Meclisi'nde, Bursa'da Yapılan Yatırımları Anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti 26. İl Danışma Meclisi toplantısında, Bursa'nın yaşadığı değişime ve gelişime işaret ederek, "Bu dönem Bursa konuşuluyor. Bundan sonra da Bursa konuşulacak" dedi.

AK Parti 26. İl Danışma Meclisi toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile milletvekilleri ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, her zaman halka hesap verecek şekilde siyaset yaptıklarını söyleyerek, "Parti olarak biz halka hesap vermeye alışkınız, hazırız. İdealist, bu işin hakkını veren kadrolarımız var. İmrenilecek bir partiyiz. Böyle bir partinin üyesi olduğumuz ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olduğumuz için şanslıyız" dedi.

"İşimiz kolay, propaganda değil, tanıtım yapacağız"

Ovaazatlı'da yaşanan seçimde güzel bir sonuç alındığını hatırlatan Başkan Altepe, "Yeni bir seçim dönemine giriyoruz. İnşallah bunu da en güzel şekilde atlatacağız. Çeşitli konuşmalar oluyor. Ancak bize rehavet yakışmaz, herkesten çok koşturacağız ve bu işin hakkını vererek en iyi sonucu alacağız. Bizler propaganda yapmayacağız, işimiz kolay.

Sadece tanıtım yapacağız, 9 yılda her alanda yaptığımız çalışmaları ve önceki dönemi anlatacağız. Kapı kapı, ev ev gezerek sadece doğruları, yapılanları anlatacağız. Sayın Başbakan'a söz verdik. Bursa'da sıkıntı yaşanmayacak dedik. El ele gönül gönüle her zaman için birbirine destek olan örnek bir şehir olacağız dedik. Bu yolda yürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak gündemimize aldığımız proje sayısı 850'yi geçti. Bursa'nın her sıkıntısı bizim sıkıntımız. Hiçbir noktayı gözardı etmiyoruz, vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

"Herşeyin en güzeli Bursa'da olsun"

Mudanya'daki toprak kayması ve Gemlik'teki heyelanı yaşayan vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Başkan Altepe, "Gemlik'te vatandaşların kiralarını verdik, şimdi de orada TOKİ'yle çalışma yapacağız. Alacahırka'da da selden sonra bölgedeki vatandaşa el uzattık. Oradaki yıkımlara başladık" dedi.

Kentteki problemlerin muhtarından vatandaşına kadar herkesle birlikte çözüldüğüne dikkat çeken Başkan Altepe, "Sağlıklı, yaşanabilir, ulaşılabilir bir Bursa hedefliyoruz. Tüm bölgelerimizde yeşil alanların rekreasyonu, sağlık alanlarının oluşturulması gibi konularda çalışmalarımız sürüyor. Tüm semtlerimiz, çağdaş kent Bursa'ya yakışan bir durumda olsun istiyoruz. Spor alanında 78 projeye start verdik ve bugüne kadar 7'si bitti. Bursamız her alanda örnek tesislere kavuşsun, herşeyin en iyisi, en güzeli Bursa'da olsun. En az parayla en iyi işleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'daki yatırımlarından örnekler veren Başkan Altepe, 17 Şubat'ta yeni stadın ihalesinin gerçekleştirileceğini belirterek, "1,5 sene sonra Bursa, abide bir stada kavuşacak. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin binası yoktu, yeni yapılacak ve tüm birimleri aynı mekanda toplayacak bina için de ihaleye çıkıyoruz.

Öte yandan BursaRay Üniversite ve Mudanya hattını yaz sonuna doğru bitireceğiz. Hafif raylı sistemin 8 kilometrelik Kestel hattında da ihaleye çıkıyoruz. Bursa'nın tramvaylarını Bursa'da üretiyoruz. Cumhuriyet Caddesi'nde nostaljik tramvayın temelini attık, bu sayede Hanlar bölgesini canlandıracak önemli bir projeyi başlattık. Teleferik çalışmalarına da başladık. Önümüzdeki yaza Bursa turizmine en büyük katkıyı sağlayan yatırımlar gerçekleşecek" dedi.

"Bu dönem Bursa konuşuluyor"

Kayhan Meydanı için çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Başkan Altepe, hiçbir dönemde yapılmayan icraatlerin tek tek gerçekleştiğini belirterek, "Bu yıkımlarla birlikte yıllardır konuşulan projeler gerçekleşecek. Bilim ve teknoloji merkezini kuruyoruz, 2011 sonu gelmeden başlayacağız. 30 m yolda 140'ı aşan kamulaştırma gerçekleştirdik. Bursa'nın her köşesinde yeni yollar açıyoruz. 3. kavşak inşaatına da başladık. Odunluk, Kurşunlu ve stadyumun olduğu bölge de dahil olmak üzere 3 büyük kültürpark yapılacak ve daha sonra, 250 bin metrekare büyüklüğündeki zafer parkı da kente kazandırılacak" dedi.

Bursa'nın günbegün geliştiğine işaret eden Başkan Altepe, "Termal suyu, tarihi değerleri ve güzellikleri bulunan bu şehre dünyanın her köşesinden yatırımcılar da artıyor. Bu dönem Bursa konuşulacak dedik, şu anda Bursa konuşuluyor. Bundan sonra da Bursa konuşulacak. Yeni üretilen projeler de Türkiye'ye örnek olacak. Bu faaliyetleri iyi anlatmalıyız. 12 Haziran Pazar günü bizim için önemli. Görsel sunumlar ve çalışmalarımızın insanlara tanıtılması çok önemli. Kenetlenerek en güzel şekilde bu dönemin aşılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Yerelde ve genelde birçok çalışmalara imza attık"

Devlet Bakanı Faruk Çelik de 12 Haziran'da yapılacak seçimin önemine değindiği açıklamasında, seçimin gelişime, değişime ve gelişmeye yönelik atılacak bir adım olduğunu söyledi. Bakan Çelik, 12 Haziran Pazar gününün karar günü ve kader seçimi olduğunu ifade ederek, "Hayal kuran değil, kurulan hayalleri gerçekleştiren bir parti olduk. Yerelde ve genelde birçok çalışmalara imza attık. Bu ülkede yerel ekonomik krizler hükümetleri devirirken, küresel krizi deviren bir hükümet olduk.

IMF'ye eyvallah etmeyen bir hükümetin, evrensel demokrasi ilkelerini benimseyen bir Türkiye'nin olduğunun görülmesini istiyorum. Özgürlüklerin imtiyaz olduğu Türkiye'den sonra özgürlüklerin hak olduğu Bir Türkiye'deyiz. Komşularıyla didişen değil kucaklaşan bir Türkiye'nin olduğunun görülmesini istiyorum. Bunlar milletten güç alan iktidar, istikrar ve güvenin tesiriyle, AK Parti kadroları sayesinde gerçekleşti. Milletimiz artık siyasete güveniyor" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise yerelde önemli adımlar atıldığını ifade ederek, "Bursa'da Büyükşehir Belediyemiz'in önderliğinde gerek planlama, sportif, altyapı ve kamulaştırma alanlarında çok büyük adımlar atıyoruz. Hızlı tren, İstanbul İzmir otoyolu ile Bursa'nın Marmara Bölgesi'nin çok önemli bir çekim noktası olacağını ifade edebiliriz.

Engelliler gününde 3 bin engelli aileyi Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bursa'da buluşturduk. Milletin iradesini yanımıza alarak, teşkilat olarak birliğimizi korumalıyız" dedi.

Bursa milletvekilleri, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve partililer de toplantıya katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title