Haberler

Bu Çocuk Şimdi Genel Kurmay Başkanı

Güncelleme:

İşte Genelkurmay Başkanlığı'na Atanan Koşaner'in Çocukluğu Ve Karnesi

ORGENERAL Işık Koşaner'in, Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmesi, eğitim hayatına başladığı Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ndeki okulunda sevinçle karşılandı. Koşaner'in sınıfındaki tahtaya, "Okulumuzda okuyan Genelkurmay Başkanımıza yeni görevinde başarılar dileriz" yazılırken, ders notlarının tümünün "pekiyi" olduğu belirtildi.

1945'de İzmir'de doğan Orgeneral Işık Koşaner, eğitim hayatına, babasının işi nedeniyle bir dönem bulunduğu Devrek'te, o yıllardaki adıyla İsmet İnönü 2. Mektebi olan Fatih İlköğretim Okulu'nda başladı. 1 ve 2'inci sınıfı, 77 okul numarasıyla burada tamamlayan Koşaner'in, Genelkurmay Başkanı olması, okulda sevinçle karşılandı. Okul müdürü Hayati Masalcı, Koşaner'in eğitim gördüğü sınıftaki tahtaya, "Okulumuzda okuyan Genelkurmay Başkanımıza yeni görevinde başarılar dileriz" yazısını yazdırdı.

Sınav sonu defterinin, "Çocuğun her sene imtihan neticesinde vaziyeti" bölümünde Koşaner'in 1952-1953 ve 1953-1954 eğitim öğretim dönemlerinde sınıf bitirme derecesinin "pekiyi" olarak yer aldığını belirten Masalcı, ilköğretim 1 ve 2. sınıfta Türkçe, hayat bilgisi, geometri, resim-iş ve müzik gibi bütün derslerinin "pekiyi", 1. sınıfta "pekiyi" olan hal ve gidiş, temizlik, diş bakımı gibi değerlendirmelerinin ise, 2. sınıfta "iyi"ye düştüğünü söyledi. 2 yıllık eğitiminin ardından babasının işi nedeniyle başka bir bölgedeki okula nakli yapılan Koşaner'in, Genelkurmay Başkanı olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Masalcı, "Eski bakanlardan Veysel Atasoy da bu okuldan mezun. Bakan çıkardık, bir kaç vali mezun etti. Şimdi de Genelkurmay Başkanı çıkardık. Gururluyuz, mutluyuz" dedi.

Sıra arkadaşı 64 yaşındaki Ali Ulusoy ise, Koşaner'in Genelkurmay Başkanı olduğunu gazetelerden öğrendiğini belirterek, "Çok sevindim. Zaten çok çalışkan bir öğrenciydi. Babası memurdu. İkinci sınıftan sonra onlar Devrek'ten ayrıldılar. Bir daha da görüşemedik" dedi.

HABER: Durmuş SEVİNDİK- KAMERA: Gürkay GÜNDOĞAN

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title