Haberler

Btp Genel Başkanı Haydar Baş: "Yabancı Maden Şirketlerine Geriye Dön Marş Marş Diyeceğiz"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bir televizyon kanalında yayınlanan 'Diyalog Özel' programına konuk oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bir televizyon kanalında yayınlanan 'Diyalog Özel' programına konuk oldu.

Türkiye gündemine oturan 5 bin lira asgari ücret projesinin ancak Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanmasıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Haydar Baş asgari ücreti anlatırken sistem farklarının ortaya konması gerektiğine işaret etti.

Prof. Dr. Haydar Baş, "Bizim modelimiz Milli Ekonomi Modeli'dir. Bu model dünyada uygulanan, uygulandığı ülkelerde süper neticeler alan bir modeldir. Bu modele 35 yılımı verdim. A'zından Z'sine kadar müellifi benim ve burada sonucu alacak olan da bendenizim. Modelin kodlarını öğrenmek isteyenin mutlaka bize müracaat etmesi lazım... Yani kitaptan okuyarak belli bir seviye alırsınız, bunu formülize ederek hayata geçirmek isterseniz, bize gelmeniz lazım. Nasıl Ruslar gelip benimle aylarca konuştuysa ve ardından bazı kararlara vardıysa, 'Bizi Haydar Hoca kurtardı, dünya Haydar Hoca'sız yapamaz' dediyse, bizi takip edenlerin de bunu demesi lazım." dedi.

"KILIÇDAROĞLU 5 BİN LİRA VERSİN...!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti 1.500 TL yapacağız vaadine de dikkat çeklen Haydar Baş şunları söyledi, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 1500 TL asgari ücret vereceğim. Elinden gelirse, 5 bin TL versin ancak veremez. Sistem farkımız var. Kılıçdaroğlu'nun sisteminde dış dünyadan alacağın sendikasyon kredilerini Hazine'ye koyacaksın, Hazine'de buna mukabil ne varsa TL'ye çevireceksin. Bu senin paran değil. Kılıçdaroğlu'nun kendi milli parası yok. Hazine'de kimin parası varsa, ona aittir. Neden böyle? Çünkü global sermaye sahipleri Türk milletinin elinden senyoraj hakkını aldı. Ben bunu 2005 yılından bu yana seslendiriyorum ve buna da son verecek olan biziz. Bizim modelimizde ise milli kaynakların karşılığı olan para devreye girecektir. Biz Gayri Safi Milli Hasıla'mız (GSMH) karşılığında piyasaya bir tek kuruş süremiyoruz."

"SEÇİME GİRERKEN KULAKLARINDAN TUTTULAR..!"

Haydar Baş açıklamalarına şöyle devam etti, "Adam seçime giderken, kulağını tutup 'sakın senyoraj hakkı benimdir deme' diyor. Sana destek verenler, senin mali gücünü elinden aldı. Dahası yeraltı kaynakların var, 'ben bunun karşılığında senyoraj hakkımı kullanacağım' sakın deme! Kabul edersen, 'destur' diyor, etmezsen yerinde say. Bunların hepsi bunu kabul etti. Senin, benim hakkımı alarak, başkalarına veriyorlar. Şimdi beni dinleyin... Türkiye'nin GSMH'sı 2 trilyon TL'dir. Bu maldır, para değil. Bunun karşılığında biz piyasaya para sürmüyoruz. Global sermaye sahiplerine söz verildi. Erkeksen, piyasaya para sür, ayağın kayar."

"YABANCILARA GERİYE DÖN MARŞ MARŞ DİYECEĞİZ!"

Türkiye'nin yeraltı kaynaklarının 3 katrilyon dolar tutarında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, "Bu kaynakları yabancılara devrettiler. Yabancı şirketler bu madenleri elimizden aldı, milyar dolar kazanıyorlar, birkaç milyon dolar vergi veriyorlar. Şimdi bu madenler milletin... Yabancı şirket ne verdi? 100 TL, al 200 TL geriye dön, marş marş... Ben Anayasa'nın dışına çıkmıyorum. Anayasa'nın dışına mevcut hükümet çıktı, suç işledi. Sen benim dağıma gireceksin, yeraltındaki madenleri çıkaracaksın, yabancıya vereceksin, benim hakkım zayi olacak, sen delikanlıyım diye ortalıkta dolaşacaksın." dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Partisi Haydar Baş Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (2)

Selen TAŞÇImobilWeb@haberler.com:

Yine her zamanki mapılamaz söylemlerinden bir demeç Anlamıyorum ki bu sözleri size ezberleten kim Rusya ekonomisini ayağa kaldırıp onu süper güç haline getiren Milli Ekonomi Modeli, Neden Türkiyeyi süper güç haline getiremesin Şu öğrenilmiş çaresizlik sendromundan kurtuluş artık

4
0
yanıtYanıtla
züleyha karakuşmobilWeb@haberler.com:

Bu millet büyük bir millettirHz Hüseyin gibi haksızlığa boyun eğmeyen Atatürk gibi teslim olmayan bir liderdir, Haydar Baş.Hiç bir şey insanlarını elinde deil.Pekçok savaşı sayı ve silahgücümüz azolduğu halde kazandık size düşen bu saflara katılmanızÖbür taraf takdiri ilahiyle olacaktırVatanına sahip çıkmayanın sonu sefillik ve rezilliktir

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title