Haberler

Bozdağ: "Aleyhimize Çok Ciddi Dezenformasyonlar, Algı Operasyonları Var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD yetkili makamları, bu örgütün (FETÖ) para hareketlerini, vergi, sigorta işlerini, finans hareketlerini incelediğinde bizim anlattıklarımızın çok çok üstünde bir kara para aklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu, Amerika'dan vergi kaçıran, Amerika aleyhinde...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD yetkili makamları, bu örgütün (FETÖ) para hareketlerini, vergi, sigorta işlerini, finans hareketlerini incelediğinde bizim anlattıklarımızın çok çok üstünde bir kara para aklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu, Amerika'dan vergi kaçıran, Amerika aleyhinde olan bir yapıyla karşı karşıya olduğunu fark edecektir." dedi.

Bozdağ, Bakanlık'ta yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, bir soru üzerine, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun kurulduğunu hatırlattı.

Komisyonun kamudan uzaklaştırılanlara, kapatılan yerlere ilişkin itiraz ve şikayetleri inceleyeceğini bildiren Bozdağ, bağımsız komisyonun aldığı kararların icra niteliği olacağını vurguladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, hukuk devleti Türkiye'nin yaptığı işlemlerin tamamının şeffaf, demokratik hukuk devleti kurallarına uygun olduğunu dile getirdi.

Darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısının, yöneticisinin ve uygulayıcısının Gülen olduğunu ispat eden yeterli delili ABD Adalet Bakanlığına gönderdiklerini belirtti.

" Türkiye'yi, Türk halkını rahatsız etmektedir"

ABD'nin eski Adalet Bakanı Loretta Lynch ile FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin yaptığı görüşmeyi anımsatan Bozdağ, Türkiye'nin taleplerinin ABD yargı makamlarına gönderilmediğini kaydetti.

Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

" Türkiye'deki bütün vatandaşlar, siyasi görüşleri ne olursa olsun, sokağa çıkın, sorun, 'Bu darbeyi kim yaptırdı' diye sorun, tereddütsüz herkes 'Fetullah Gülen yaptı, yaptırdı' diyecektir. Tıpkı 11 Eylül'le ilgili Amerikan halkına sorduğunuzda, '11 Eylül'ü kim yaptı' sorusuna 'Usame Bin Ladin' cevabını herkesin vermesi gibi. Çok net ifade etmek isterim ki ABD halkı ve ABD devleti için Usame Bin Ladin ne anlama geliyorsa, Türk halkı, Türkiye devleti için Fetullah Gülen aynı anlamı taşımaktadır. Burada iade sürecinin uzaması ve Fetullah Gülen'in ABD'de herhangi bir kısıta tabi tutulmadan terör faaliyetlerini devam ettirmesi Türkiye'yi ve Türk halkını son derece rahatsız etmektedir."

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye'nin, ABD Adalet Bakanlığının Gülen'e ilişkin dosyaları mahkemeye göndermesini talep ettiğini dile getirdi.

ABD'nin yeni Adalet Bakanı Jeff Sessions'a tebrik mektubu gönderdiğini ve mektup içerisinde Gülen'in iadesiyle ilgili de bir notun yer aldığını ifade eden Bozdağ, Sessions ile telefonda görüşme talebinde bulunduğunu bildirdi.

Seçim kampanyası döneminde Donald Trump'ın ekibinde olan bazı kişilerin Gülen'le ilgili açıklamaları olduğuna işaret eden Bozdağ, Trump'ın göreve başlamasının olumlu beklentiyi artırdığını vurguladı.

Bir başka soru üzerine de Bozdağ, darbe girişiminin FETÖ üyesi askerler tarafından örgütün elebaşı Gülen'in talimatıyla yapıldığına dikkati çekti.

Darbe girişimi sırasında Türkiye'de yaşananları anlatan Bozdağ, örgüt üyelerinin, örgütün talimatını yerine getirmeyi kendilerini cennete götürecek bir ibadet olarak gördüğünü belirtti. FETÖ'nün ABD'de çok sayıda okulunun, medya gücünün bulunduğuna vurgu yapan Bozdağ, örgütün ABD'deki seçimlere müdahale edecek kadar para harcayabildiğini söyledi.

"15 yıl sonra daha ağır tedbirler almak zorunda kalabilir"

Türkiye'nin aleyhine netice alabilmek için de örgütün para harcadığını ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD yetkili makamları, bu örgütün para hareketlerini, vergi, sigorta işlerini, finans hareketlerini incelediğinde bizim anlattıklarımızın çok çok üstünde bir kara para aklama operasyonuyla karşı karşıya olduğunu, Amerika'dan vergi kaçıran, Amerika aleyhinde olan bir yapıyla karşı karşıya olduğunu fark edecektir. Kısa bir incelemeleri bunu görmeleri için yetecektir diye düşünüyorum. Eğer ABD yetkilileri, dost Türkiye'nin uyarılarını dikkate alıp bu örgüte karşı gerekli tedbirleri almazsa, bunu unutmayın, 15 sene sonra ABD, Türkiye'nin bugün aldığı tedbirlerden daha ağırını almak zorunda kalacaktır. Bir tarafa yazın bunu."

Bir soru üzerine Bozdağ, Türkiye'de salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve hüküm giyen kimsenin bulunmadığını söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, mesleği gazetecilik olan bazı kişilerin, "adam öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs", "başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanma", "terör örgütü üyesi olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" gibi suçlardan tutuklandığını ya da hüküm giydiğini bildirdi.

Avrupa'da, ABD'de Türkiye aleyhine propagandalar yapıldığına işaret eden Bozdağ, Türkiye'nin güvenilir, doğru kaynaklardan, somut, objektif veriler üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bozdağ, "Aleyhimize çok ciddi dezenformasyonlar, algı operasyonları var. Şu anda gerçeklerin yerine ikame edilmiş algılarla karşı karşıyayız. Her iddia Türkiye'ye sorulduğunda, biz bunları inceleyip, muhataplarımızla paylaştığımızda onların kanaatleri değişiyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Hakan Çalhanoğlu hangi takımda oynuyor? Hakan Çalhanoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Samet Akaydın hangi takımda oynuyor? Samet Akaydın hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Merih Demiral hangi takımda oynuyor? Merih Demiral hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Ahmetcan Kaplan hangi takımda oynuyor? Ahmetcan Kaplan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title