Haberler

Bosnalı Sırp Lider Dodik, Yolsuzlukla Suçlanıyor

Bosna-Hersek'i oluşturan iki entiteden biri Bosna Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik ve oğlu İgor Dodik'in, Hypo Bank konusunda "yasa dışı olaylara" karıştıkları iddia edildi.

Bosna-Hersek'i oluşturan iki entiteden biri Bosna Sırp Cumhuriyeti lideri Milorad Dodik ve oğlu İgor Dodik'in, Hypo Bank konusunda "yasa dışı olaylara" karıştıkları iddia edildi.

Hypo Bank'tan Dodik'in oğlunun gizli hesaplarına para aktarıldığını öne süren Hırvatistanlı gazeteci Domagoy Margetiç, ülkenin kuzeyindeki Banya Luka kentine gelerek, konuyla ilgili yürütülen uluslararası soruşturma kapsamındaki iddiaları yineledi.

Gazeteci Margetiç, Milorad Dodik'in son birkaç gün içerisinde yardımcısı Emil Vlayki, güvenlik şefi Miloş Çubriloviç ve Cevad Galiyaşeviç'i kendisine gönderip "para teklif ettiğini ve bir daha bu konuyla ilgili yazmaması yönünde tehditte bulunduğunu" söyledi.

Dodik'in "Hypo Bank olayıyla ilgili iddialarının yalan olduğu" yönündeki açıklamalarına cevap vermek için Banya Luka'ya geldiğini belirten Margetiç, "Tüm bu teklifleri reddettiğim gibi kendisini, rüşvet teklifi ve tehdit nedeniyle Bosna-Hersek Araştırma ve Güvenlik Ajansı'na (SIPA) şikayet ettim" dedi.

Banya Luka'da açıklama yapmaması için daha önce de Dodik tarafından tehdit edildiğini öne süren Margetiç, "Dodik'e, Zagreb'den ya da Belgrad'dan cevap vermem ayıp olurdu. Bu yüzden gelip Banya Luka'da cevap vermek istedim. Buradan Dodik'e sesleniyorum; Sen suçlusun, Hypo Bank olayına karıştın. Bu olay kapsamında uluslararası soruşturma altındasın" diye konuştu.

Avusturyalı Başmüfettiş Olf Holub'tan Hypo Bank konusuyla ilgili tüm belgeleri aldığını söyleyen Margetiç, Holub'un yakın zamanda olayı daha detaylı araştırmak üzere Banya Luka'ya geleceğini, Avusturya Savcılığı'nın yanı sıra Almanya'da da Hypo Bank olayının araştırıldığını belirtti.

Hypo Bank olayından hapis cezası alan eski Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader'i hatırlatan Margetiç, "Milorad Dodik de İvo Sanader'le aynı kaderi paylaşacak" ifadesini kullandı.

Banya Luka'da basın toplantısı için kendisine yer verilmediğini dile getiren Margetiç, bu nedenle basın açıklamasını Hypo Bank'ın Banya Luka şubesi önünde yaptığını kaydetti.

Eski Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader geçen salı günü, Avusturyalı Hypo Bank'tan yaklaşık 600 bin avro ile ulusal Hırvat petrol şirketi INA'nın yönetim yetkilerinin Macar şirketi MOL'a devredilmesi için 5 milyon avro rüşvet almaktan suçlu bulunmuştu.

Muhabir: Gordana Katana-Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - BANYA LUKA

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Banya Luka Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title