Haberler

Bosna Hersek'teki Sel Felaketi

Başbakan Eroğan'ın talimatıyla sel felaketinden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere TİKA'nın ikinci yardım konvoyu Saraybosna'dan yola çıktı Türkiye'den insani yardım kuruluşları İHH ve Deniz Feneri de Bosna Hersek'te selden mağdur olanlar için harekete geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bosna Hersek'teki sel felaketinden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) ikinci yardım konvoyu Saraybosna'dan yola çıktı.

Bosna Hersek'te aşırı yağışların neden olduğu su taşkınları nedeniyle meydana gelen sel felaketinde mağdur olan halkın ihtiyacını gidermek amacıyla önceki gün çalışma başlatan ve dün selden en fazla etkilenen Maglay'daki vatandaşlara, gıda paketi, battaniye ve çizmeden oluşan insani yardım malzemeleri ulaştıran TİKA, Başbakan Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bugün de yardımlarını devam ettiriyor.

Selden en fazla etkilenen Jelzeno Polye, Topçiç Polye ve Doboy'a ulaştırılmak üzere 32 bin kutu konserve, 1.5 ton un, 600 kilo sıvı yağ,  5 ton su, 1.5 ton akaryakıt, çok sayıda bebek bezi, bebek maması, battaniye, hijyen malzemeleri, çizme, kürek ve elektrik jeneratörlerinden oluşan malzemeler Saraybosna'dan yola çıktı. Söz konusu malzemeler, selden etkilenen bölgelerde kurulan kriz merkezleri aracılığıyla TİKA görevlilerinin gözetiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Zentisa Doboy Kantonu'nda bulunan Jelyezno Polye ve Topçiç Polye bölgeleriyle, can kaybının da yaşandığı Doboy'a yönelik bugün yardımların başlatıldığını söyledi. TİKA olarak daha önce bu bölgelerde arıcılık projesi yaptıklarını belirten Dr. Oruç, "Jelyezno Polye de daha önce arıcılık projesi yapmıştık. Şimdi toprak kayması ve sel nedeniyle evlerini kaybeden köylülere yardım ulaştıracağız. Bu yardımlarımız TİKA'nın maddi yaralarını sarmasının yanı sıra Türkiye'nin yanlarında olduğunu göstermek bakımından da büyük önem taşıyor" dedi.

TİKA dün de selden en fazla etkilenen Maglay'a insani yardım malzemesi ulaştıran yerli ve uluslararası ilk kurum olmuşt.

Bu arada, Bosna Hersek'teki sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla ülkedeki en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Merhamet de çalışma yürütüyor. Ayrıca Türkiye'deki insani yarddım kuruşlarından İHH ve Deniz Feneri de Bosna Hersek'e insani yardım malzemesi ulaştırılmak üzere harekete geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı, yaptığı açıklamada, ekiplerin selin vurduğu Bosna Hersek'e en kısa sürede yardım ulaştıracağını bildirdi.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz de sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere battaniye, çizme ve gıdadan oluşan insani yardım malzemelerini en kısa sürede Bosna Hersek'e ulaştıracaklarını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Bakmadan Geçme

Portekiz Finlandiya maçı CANLI izle! (HD) 4 Haziran Portekiz Finlandiya maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title