Haberler

Bosna Hersek'te üniversite öğrencilerinden eğitim protestosu -

Bosna Hersek'te üniversite öğrencileri, eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla gösteri düzenledi.

Bosna Hersek'te üniversite öğrencileri, eğitim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla gösteri düzenledi.

Başkent Saraybosna, Banya Luka, Bihaç, Mostar ve Tuzla kentlerinde yapılan eylemlerde, ülkedeki kötü eğitim koşulları ve Erasmus öğrenci değişimi programı fırsatının bulunmaması protesto edildi.

Saraybosna'da parlamento binası önünde düzenlenen protestoya katılan yaklaşık 200 üniversite öğrencisi, eğitim şartları ve Erasmus+ öğrenci değişimi programı kapsamında okuma fırsatının bulunmamasına tepki gösterdi. Eylemde çeşitli sloganları atan öğrenciler, "Eğitim için daha iyi şartlar istiyoruz", "Yoluna devam et Avrupa, bizi bekleme" ifadelerinin yer aldığı pankartlar açtı.

Üniversite öğrencilerini temsilen Alen Duspara, burada yaptığı açıklamada, Erasmus+ programı sayesinde üniversite öğrencilerinin, Avrupa'da eğitim görebildiklerini ve eğitim masraflarının da AB tarafından karşılandığını söyledi. Duspara, "Böyle bir fırasatı kaçırmamak lazım. Siyasetin, aklın üzerinde olmasına izin vermememiz lazım. Eğitim şartlarının mutlaka değişmesi gerekiyor" dedi.

Saraybosna Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Matematik Fakültesi Öğretim Üyesi Lamiya Tanoviç de protestoya öğrencilerine destek vermek için katıldığını ifade etti. Tanoviç, "Ben yaklaşık 40 yıldır eğitimdeyim. Protesto sadece öğrencilerin sorunlarından ibaret değil. Bu, aslında ülkedeki tüm eğitim sistemini kapsıyor. Öğrencilerden her zaman çok şey bekleniyor, onlar da bu ülkenin olgun vatandaşları oldukları için sesini çıkarmak zorundalar. Öğrenci dediğimiz, sadece sınıfında oturan biri değildir" diye konuştu.

Eyleme katılan öğrencilerden Mustafa Kadiç de yaptıkları protestodan çok fazla beklentileri olmadığını, eylemlerde ancak yüksek katılımla bir sonuca ulaşmanın mümkün olduğunu söyedi.

Kaynak: AA / Güncel

Banya Luka Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title