Haberler

Boş Tarlalarda Eğitim Yaparak Şampiyon Oldular

Bafra Havacılık Spor Gençlik Kulübü model uçak takımı, eğitim alanları olmadan boş tarım arazilerinde eğitim yaparak, THK tarafından düzenlenen ve 6 etap halinde gerçekleştirilen Funy Fly 2013 y...

Bafra Havacılık Spor Gençlik Kulübü model uçak takımı, eğitim alanları olmadan boş tarım arazilerinde eğitim yaparak, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen ve 6 etap halinde gerçekleştirilen Funy Fly 2013 yarışmasında Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Kulüp başkanı ve model uçak eğitmeni Burhan Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl boyunca boş tarlalarda uçuş eğitimleri yaptıklarını ve ilk girdikleri yarışmada derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sınıf öğretmeni olduğunu belirten Apaydın, uçaklara tutkusu dolayısıyla önce evinin garajını model uçak atölyesi haline getirdiğini, ardından da havacılığa meraklı, ilgi duyan gençlere destek olmak amacıyla bir kahvehaneyi atölyeye dönüştürerek model uçak yapmaya başladıklarını belirtti.

Yaptıkları uçakları tarlalarda havalandırdıklarını vurgulayan Apaydın, şöyle konuştu:

"Radyo kontrollü uçaklarımızı kendimiz yapıyoruz, kendimiz uçuruyoruz. Zaman zaman kırımlar yaşıyoruz ama tamiratı da yine biz yapıyoruz. Gençlerin kahvehanelerde veya sanal ortamlarda zararlı alışkanlıklar kazanmaları yerine buraya gelerek boş zamanlarını daha iyi şekilde değerlendirmelerini istedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çünkü THK tarafından düzenlenen ve 6 etapta gerçekleştirilen Fun Fly 2013 Türkiye Şampiyonası'nda takım sıralamasında Bafra Havacılık Spor Gençlik Kulübü olarak birinciliği elde ettik."

"Bakan Kılıç'a verdiğimiz sözü tuttuk"

Apaydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Bafra ilçesine ziyaret programı kapsamında radyo kontrollü uçaklarla gösteri sunduklarını dile getirerek, "Bakanımız kulüp olarak bize destek verdi. Malzeme yardımında bulundu. Bizden de bir söz istedi. Türkiye şampiyonalarında derece bekledi. Kulüp olarak verdiğimiz sözü yerine getirdik. Bir yıl gibi kısa süre içinde hazırlanarak girdiğimiz  yarışmalarda dereceler elde ettik" ifadelerini kullandı.

Çalışma sahaları olmadığı için tarım alanlarında yarışlara hazırlandıklarını anlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Uçuş tekniklerimizi geliştirdik. Zorlu koşullarda çalışarak imkansız gibi görünen, Türkiye'nin en önemli müsabakasında Türkiye şampiyonluğu elde etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizdeki liselerde öğrenim gören öğrencilerden oluşan model uçak akrobasi takımımız katıldığı etaplarda 3 kez ikincilik, ferdi klasmanda da birçok defa ikinci ve üçüncülük kupaları almıştı. Sezonun son finali 6'ncı etabı ise Eskişehir'de THK'nın eğitim alanında gerçekleştirildi. Orada da takım sıralamasında birinci olduk. Bakanımız Suat Kılıç'a teşekkür ediyorum. Verdiği malzeme desteği ile çocuklarımız derece elde etti. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek yıllarda daha iyi olacağız ve bu anlamda Bafra'yı marka haline getireceğiz." - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Burhan Apaydın Türkiye Bafra Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title