Haberler

Bomba iddia: Süt banyosu ile gündem olan fabrika ünlü markalara süt tedarik ediyormuş

Güncelleme:

Mide bulandıran görüntüler ile gündeme gelen firmanın Türkiye'nin önde gelen bazı markalarına da süt tedarik ettiği öne sürüldü. Gündeme bomba gibi düşen bu iddia sonrası tüm gözler markaların yapacağı açıklamalara çevrildi.

Konya'daki bir süt toplama merkezinde, çalışanlardan birinin süt tankerinin içerisinde banyo yaptığı görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Olayın yankıları sürerken Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde skandal görüntüler ile gündeme gelen firmanın Ak Gıda, Slava Süt, Berberoğlu Süt, Ayca Süt ve birkaç Konyalı mandıraya süt tedarik ettiği belirtildi. Bu tedarikçilerin de ürettiği süt ve süt ürünlerini İçim, Dost, Pervin, Laktika, Ayca, Berberoğlu ve Osmanlı markalarına sattığı öne sürüldü. Konuyla ilgili tüm gözler bu firmaların yapacakları açıklamalara çevrildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'daki Benefit Hayvancılık'a ait süt toplama merkezinde bir teknede 'süt banyosu' yapıldığını gösteren video gündem olmuştu. Videoda 'süt banyosu' yapan Uğur Turgut tepki çekince videoyu silmişti. Videonun gündem olmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı, 'halk sağlığı ve gıda güvenliği'nin hiçe saydığını belirterek olay yerine ekip gönderdi.

FİRMANIN FAALİYETLERİNE SON VERİLDİ

Benefit Hayvancılık da Facebook'taki açıklamasında videoyu çeken kişinin işten atıldığını ve yasal işlem başlatıldığını belirterek, 'temel hedefin itibarsızlaştırma olduğunu' savundu. İşyerinin faaliyetine son verildi ve 'süt banyosu' olayına karışanlar hakkında işlem başlatıldı. Şüpheliler kendilerini "O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı" diye savundu.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLEBİLİR

Olay sonrası tutuklanan şüpheliler hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 185'inci "İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir" maddesi kapsamında işlem yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Ak Gıda Konya İçim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (216)

Ömer:

bunun kaburgalarini kirmak lazım

130
10
yanıtYanıtla
Yahya:

Hadi kır bakalım, suç işlemiş oluyorsun. Düzgün türkçe yazmayıda öğren.

yanıt0
yanıt2
Fırat:

Firma sahibi olsam bedeli ne olursa olsun o dediklerini fazlasıyla yapardım

yanıt2
yanıt0
ÖMER:

YAHYA. . . Sana acil önerim Türkçeyi iyi öğrenmen. . . türkçe değil Türkçe, yazmayıda değil, yazmayı da. . . ben sana mağl diyor muyum, düzgününü yazıp mal diyorum. . .

yanıt0
yanıt0
Ömer:

bunun kaburgalarini kirmak lazim

96
5
yanıtYanıtla
......:

Terbiye olabilecek, ehlillesebilecek, nezaketi, medeniyeti, hosgoruyu icsellestirebilecek yapimiz yok. Cunku onemli bir kismimizin genleri bozuk, pislik, calma cirpma saygisizlik bencillik had safhada en masumlarimizin bile icinde cakallik dolu. Ovunup duralim bakalim.

66
9
yanıtYanıtla
comolokko61:

duygulara tercüman oldun klavyene sağlık

yanıt0
yanıt0
ali:

kesinlikle altına imzamı atıyorum

yanıt0
yanıt0
mehmet:

SEK süt, SEK yoğurt, SEK peynir alın arkadaşlar, laik, Atatürkçü insanlara gitsin paranız böyle akepeli çomarlara değil. Konya akepe nin kalesi. Kendileri içsin o sütü afiyet olsun.

28
38
yanıtYanıtla
Şahin yerebakan:

Dahada sek almam sevmem laikleri

yanıt24
yanıt27
Tüm 216 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title