Haberler

Bodrum'da Deniz Dibinden Çıkarılanlar Şaşırttı

'DENİZE en çok mavi yakışır' sloganıyla Bodrum Belediyesi'nin dalış ekibince bu yıl 5'inci kez deniz dibi temizlik çalışması yapıldı.

'DENİZE en çok mavi yakışır' sloganıyla Bodrum Belediyesi'nin dalış ekibince bu yıl 5'inci kez deniz dibi temizlik çalışması yapıldı. Ortakent Yahşi sahilinde dalış yapan ekipler; denizden halı, futbol topu, spor ayakkabı ve araç lastiği dahil 173 kilogramlık atık çıkardı.

Bodrum Belediyesi'nce 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla Ortakent Yahşi'deki kafenin yanındaki sahilden deniz dibi temizlik çalışması yapıldı. Scuba ve serbest olmak üzere toplam 14 dalgıç, limanın etrafını dolaşarak, denizi atıklardan temizledi. Yaklaşık 2 saat süren temizlik çalışmasında, aralarında futbol topu, spor ayakkabı ve halı gibi çeşitli eşyaların bulunduğu çok sayıda atık kıyıya çıkarıldı. Çalışmalarda 51 kilogram plastik atık, 15 kilogram metal atık, 42 kilogram tekstil, 40 kilogram evsel atık ve 25 kilogram da cam atık olmak üzere toplam 173 kilogram atık, ayrıştırma işlemlerinin ardından toplanarak, Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi. Her yaz sezonu öncesi başlatılan ve denizlerin temiz kalması için yerli- yabancı herkesi bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen deniz dibi temizliğine Kerem Aydınlar Ortaokulu ile özel okulun öğrencileri de katıldı. Dalgıçlar denizde bulunduğu sırada öğrenciler ise sahili temizledi. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlilerince etkinliğe katılan öğrencilere, çöplerin doğaya verdiği zararlar hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere denizden çıkarılan halı, cam ve plastik şişe, teneke meşrubatlar, otomobil lastikleri, balık ağları ve kopmuş olta iğnelerinin denize ve özellikle denizde yaşayan canlılara verdiği zarar anlatıldı. Yetkililer, toplanan atık maddelerin cinslerine göre ayrılarak, geri dönüşüme gönderildiğini belirtip, öğrencilerden çevre ve deniz temizliği konusunda duyarlı olmalarını istedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortakent Yahşi Futbol Bodrum Haberler

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title