Haberler

Bm, Sıcak Hava Dalgalarının Güney Asya'daki Çocuklara Etkisi Konusunda Uyardı

Güncelleme:

Bangladeş'in Munshiganj kentinde meyve suyu içen bir çocuk, 25 Haziran 2023. Bangladeş'in birçok bölgesinde sıcak hava dalgaları etkili oluyor.

Bangladeş'in Munshiganj kentinde meyve suyu içen bir çocuk, 25 Haziran 2023. Bangladeş'in birçok bölgesinde sıcak hava dalgaları etkili oluyor. (Fotoğraf: Xinhua)

CENEVRE, 8 Ağustos (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), mevcut küresel sıcak hava dalgalarının özellikle Güney Asya'daki çocuklar üzerindeki etkisi konusunda uyarıda bulundu.

UNICEF, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle birlikte sıcak hava dalgalarının sıklık ve şiddetinin gelecekte artmasının beklendiğini belirtti.

UNICEF, Güney Asya'nın, aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kalan çocuklarda en yüksek orana sahip bölge olduğunu ve 460 milyon çocuğun, yılda 83 veya daha fazla gün 35 santigrat dereceyi aşan sıcaklıklara maruz kaldığını belirtti.

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki bir hastanede Dang humması tedavisi gören bir çocuk, 19 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

UNICEF, "Bu, Güney Asya'daki her dört çocuktan üçünün aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kaldığı anlamına gelirken, bu oran dünya genelinde her üç çocuktan sadece biri (yüzde 32) için geçerlidir" ifadelerini kullandı.

UNICEF'in Güney Asya Bölge Direktörü Sanjay Wijesekera, "Güney Asya'daki milyonlarca çocuğun yaşamı ve refahı, sıcak hava dalgaları ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle giderek daha fazla tehdit altında kalıyor. Bölgedeki ülkeler şu anda dünyanın en sıcak ülkeleri değil ancak buradaki sıcaklık milyonlarca savunmasız çocuk için hayati riskler getiriyor" dedi.

Afganistan'ın Kunduz vilayetinde yaz sıcağında suda serinleyen insanlar, 2 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Ahmadi/Xinhua)

Wijesekera, "Özellikle bebekler, küçük çocuklar, yetersiz beslenen çocuklar ve hamile kadınlar konusunda endişeliyiz çünkü sıcak çarpmaları ve diğer ciddi etkilere karşı en savunmasız grup onlar" diye ekledi.

UNICEF'in 2021 Çocuk İklim Risk Endeksi'ne göre Afganistan, Bangladeş, Hindistan, Maldivler ve Pakistan'daki çocuklar, iklim değişikliğinin etkileri açısından "aşırı yüksek risk" altında bulunuyor.¦

Kaynak: Xinhua / Güncel

Güney Asya Bangladeş Çocuk Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title