Haberler

Ege'deki gerginliğe BM de katıldı! Türkiye ve Yunanistan'a bir çağrıları var

Güncelleme:

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik karşılıklı açıklamalarla her geçen gün daha da yükselirken, iki tarafla ilgili bir yorum da Birleşmiş Milletler'den yorum geldi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Ege Adaları sorununun barışçıl yöntemle çözülmesi gerektiğini belirterek, "Yunanistan ve Türkiye'yi tansiyonu düşürmek için ikili diyaloğu sürdürmeye teşvik ediyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler, Yunanistan ve Türkiye'ye "Ege Adaları" sorununun barışçıl yollardan çözülmesi için diyaloğun devam etmesi çağrısı yaptı.

"YÜKSELEN GERİLİMİN FARKINDAYIZ"

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, uluslararası anlaşmalara rağmen Yunanistan'ın Ege'deki bazı adalara askeri yığınak yaptığı yönündeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bölgede yükselen gerilimin ve hem Atina'dan hem de Ankara'dan gelen açıklamaların farkındayız. Gerginliği artırabilecek eylem ve ifadelerden kaçınılması önemli. Genel Sekreter bu bağlamda tüm anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümünü yineliyor ve Yunanistan ve Türkiye'yi tansiyonu düşürmek için ikili diyaloğu sürdürmeye teşvik ediyor."

"YARGI YETKİSİNE İLİŞKİN YORUM YAPMIYORUZ"

Dujarric, BM'nin sorunun yasal boyutuna ilişkin ise üye devletlerin egemenlik hakları ve deniz alanları üzerindeki yargı yetkisine ilişkin konularda bir pozisyon almadığını ve yorum yapmadıklarını sözlerine ekledi.

EGE'DE NELER YAŞANIYOR?

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti.Yunanistan'ın Adalar'a ABD'den sevk edilen askeri araçları yığmasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan dengimiz değil, hesabını verecekler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Yunanistan Türkiye Ege Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500

Yorumlar (2)

Ali KARA :

Yunan; Lozan ve Paris antlaşmasını ihlal etmiş yok saymış, dibimize gelip bütün silahları bize doğrultmuş, ABD, AB, İsrail yunan'ın yanındayız demiş, BM bize de sükunet çağrısı yapıyor. bunlar salağa mı yatıyor bizi mi ahmak sanıyorlar.

28
1
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Bu kurumdan ayrılmamız gerek ayrıca Müslüman ülkeleride çıkmaya teşvik etmek gerek amerika nin emrinde bi kurum yapmacık sözler 70 yılda hangi sorunu çözmüş dünya da

18
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title