Haberler

Blair'in Baldızı, Suriyeli Çocuklar İçin Yuva Açacak

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Müslüman olan baldızı gazeteci ve insan hakları savunucusu Lauren Booth, ülkelerindeki iç savaşta ailelerini kaybederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukla...

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Müslüman olan baldızı gazeteci ve insan hakları savunucusu Lauren Booth, ülkelerindeki iç savaşta ailelerini kaybederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar için çocuk yuvası kuracak.

Booth'un kurucusu olduğu İngiliz yardım kuruluşu Peace Trail'den (Barışın İzi) yapılan açıklamada, çocuklarla ilgili çalışma yürüten İngiltere merkezli Atfal kuruluşunun iş birliğiyle açılacak yuva için Antalya'nın seçildiği belirtildi.

Kuruluşun ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin bulunduğu diğer ülkeler yerine Türkiye'yi tercih etme nedeninin "Türkiye'nin istikrarı ve acil ihtiyaç içinde olanlara verdiği destek" olduğuna işaret edilen açıklamada, çalışma kapsamında, bağış olarak, doğumundan 10 yaşına kadar 7 çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ev alındığı aktarıldı.

Açıklamada, yardım kuruluşunun, benzeri girişimlerin kıvılcımı niteliğinde gördüğü proje için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarından, tıp, çocuk uzmanlarından ve hayırseverlerden yardım beklediği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lauren Booth, şunları kaydetti:

"Savaşta zarar görmüş çocuklar için İslam'ın sevgi ve destek ilkelerine dayanan bir yuva kurmak istiyoruz. Bu kapsamda da çocuk bakımı konusunda kabul edilmiş en üst uluslararası standartlara göre çalışacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Tony Blair Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title