Haberler

Türkiye'nin en yüksek krater dağında şampiyonaya hazırlık

Güncelleme:

- Türkiye'nin en yüksek krater dağında şampiyonaya hazırlık Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kayaklı koşu sporcuları, Türkiye'nin en yüksek krater dağında şampiyonalara hazırlanıyor.

- Türkiye'nin en yüksek krater dağında şampiyonaya hazırlık

BİTLİS - Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kayaklı koşu sporcuları, Türkiye'nin en yüksek krater dağında şampiyonalara hazırlanıyor.

Bitlis genelinden ilk karın yağdığı Nemrut Dağı'na çıkan kayakçılar, bir taraflarında Van Gölü diğer taraflarında ise Nemrut Krater Gölü eşliğinde antrenmanlarını yapıyor. İl genlinde kar yağışı olmamasından dolayı kayakçılar antrenmanlarını 2 bin 500 rakımlı Türkiye'nin en büyük krater dağı olan Nemrut Krater Dağı'nda gerçekleştiriyorlar. Kar yağışının sadece Nemrut Krater Dağı'nda olması nedeniyle burayı tercih ettiklerini belirten kayakçılar, yüksek rakımın bu spor için en ideal ortam olduğunu, bunun da başarıya yansıdığını söylediler.

Kayaklı Koşu Antrenörü Sedat Doymaz, yeni ve eski sporcuların birlikte çalıştığı bu ortamın kayakçılar için verimli olduğunu belirterek, pandemi döneminde sıkıntılı günler geçirdiklerini, buna rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Çalışmaların doğal ortamda verimli geçtiğini vurgulayan kayaklı koşu antrenörü Sedat Doymaz, "Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2020-2021 kayak yarışmalarına Nemrut Krater Dağı'nda hazırlanıyoruz. Nemrut'a her yıl olduğu gibi bu yıl da kar erken düştü. Biz de ilk çalışmalarımızı sürekli burada yapıyoruz. Çok güzel bir hava, 2 bin 500 rakımda, bir tarafımızda Nemrut Krater Gölü diğer tarafımızda Van Gölü... Çok güzel bir atmosfer. Virüsten dolayı çok zorlu günler yaşıyoruz. Hayat devam ediyor. Pandemi süresince bizler de kurallara uyarak antrenmanlarımızı sürdüreceğiz. Şu an 2 sporcumuz milli takım kampında. Bizler de yeni sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Yeni sezon, yeni simalar, yeni sporcular. Altyapımız çok güçlü. Bu yılki müsabakalara katılırsak, iyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Nemrut'un güzelliklerini herkesin görmesi için herkesi buraya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nemrut Dağı Türkiye Nemrut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title