Haberler

'Bir Yastıkta Yarım Asır' Etkinliğinde Bir Araya Geldiler

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Bir Yastıkta Yarım Asır' etkinliğinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen 81 çifte balayı ödülü ve evlilik oskarı verildi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Bir Yastıkta Yarım Asır' etkinliğinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen 81 çifte balayı ödülü ve evlilik oskarı verildi.

Türkiye'nin 81 ilinden evliliklerinde yarım asrı aşmış 81 çift, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Bir Yastıkta Yarım Asır' etkinliğinde bir araya geldi. Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim katıldı.

Türkiye'nin 81 ilindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan çiftler, Ankara'da ikinci balayı yaptı. 3 gün boyunca Sürmeli Otel'de ağırlanan çiftler, 'Bir Yastıkta Yarım Asır' etkinliği ile mutluluğun sırrını paylaştı. Programda yarım asrı aşan evliliğe sahip çiftlere evlilik oskarı verildi.

ŞAHİN: "BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye'nin sahip olduğu değerlerle var olduğunu belirterek, "Biz büyük bir aileyiz. Bugün 81 ilden gelen sizler bizim en büyük gücümüz, zenginliğimizsiniz. Bizler sizin hizmetkarınız olmak hedefiyle yola çıktık" dedi.

Programın ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ekonomik nedenlerle evliliğin bitmemesi gerektiğine dikkat çekerek, programa katılan çiftlerin bu duruma en büyük örnek olduğunu söyledi. Yeni projelerden de bahseden Ak, '1071 Kadın Girişimci Projesi'ni anlatarak, "İş hayatında kendini göstermek isteyen kadınlara girişimci sertifikasını verdikten sonra işyeri sahibi olmaları için onlara kredi desteği sağlayacağız" diye konuştu.

81 İLDEN 81 YAŞAM ÖYKÜSÜ

Onlar bir yastığa tam 50 yıl baş koydular. Sadece iyi günde değil zor günlerde de birbirlerinin hiç yalnız bırakmadılar. 81 ilden gelen ve yarım asırdır evli olan çiftlerin her birisinde ayrı hikaye gizli. Nedime-İbrahim Talih çifti tam 45 yıldır evliler. Evlendiği zaman eşinin doğuştan kör olduğunu öğrenen Nedime Nine, yıllarca her zorluğa göğüs germiş. 78 yaşındaki Fadime Nine ile 81 yaşındaki Dursun Dede'nin 41 tane torunu var. Sinoplu çift yarım asrı aşan evliliklerini anlayışla devam ettirdiklerini söylüyor. Muşlu Selahattin -Elif Ek çiftinin ise 8 çocuk ve 44 torunu var. "Gençler anne babayı unutmuşlar" diyen Selahattin Dede, gençlere tavsiyelerde bulunarak ailenin kıymetini bilmelerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title