Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Gaziantep'te

Işık: "(TÜBİTAK'ın eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın iddiaları) Böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın, Başbakanlık'ta bulunan "böcek"le ilgili hazırladığı raporda tarih değişikliği yapması için baskıya maruz kaldığı, bunu kabul etmeyince de görevden alındığı iddialarına ilişkin, "Böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa, bunu yargıya taşımak zorunda" dedi.

Işık, Gaziantep Valiliğini ziyaretinde, gazetecilerin "TÜBİTAK'ta görev yapan eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın iddialarına ilişkin" sorusu üzerine, 2012'deki bir olayın görev değişikliğiyle bağlantısının kurulmasını iyi bir senaristin yapacağını söyledi.

Palaz'ın 5 Şubat'ta Bilim Kurulu kararıyla görevden alındığını belirten Işık, şöyle konuştu:

"Bilim Kurulu kararıyla görevden alınan birinin kendisine yani 'hiç kimse benim ayranım ekşi demez'. Ama böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa, bunu yargıya taşımak zorunda. Taşısın, gitsin 'bana baskı yapıldı desin', bir şey yapsın. Ama ben de dün akşam açıklamasını gördüm. Görene kadar da doğrusu böyle bir olayın varlığından benim haberim yoktu."

Mahkemenin kadıya mülk olmadığını ve görevlerin zaman zaman değişebileceğini dile getiren Işık, göreve başka birinin uygun görüldüğünü kaydetti.

"Yani illa işte kendine bir meşruiyet alanı oluşturma girişimi... Kesinlikle doğru bulmuyorum" diyen Işık, "Yaklaşımını kesinlikle tasvip etmiyorum. Ama uzaktan yakından bir alakasının olmadığını söyleyebilirim. Çünkü ben de dün yazıyı okuyunca gördüm. Yani böyle böcek varmış, ona baskı yapılmış ilk defa dün ben de muttali oldum" dedi.

Işık, daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Asım Güzelbey'den kent ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Işık'a ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Palaz Fikri Işık Gaziantep Politika Güncel Haberler

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Atalanta Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! (HD) 22 Mayıs Atalanta B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sokak köpeği kanunu çıktı mı, Sokak köpekleri kanunu maddeleri ne? YALI ÇAPKINI 71. BÖLÜM FRAGMAN! Yalı Çapkını 71. bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? EXXEN canlı maç izle! (Atalanta-Bayer Leverkusen) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 22 Mayıs EXXEN spor canlı izle! KIZILCIK ŞERBETİ FRAGMAN FULL İZLE! #127909 Kızılcık Şerbeti 64. bölüm fragman tek parça izle! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127902 SURVİVOR 2024 ÖZGÜR TETİK KİMDİR? Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? 22-23 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kong: Kafatası Adası filmi oyuncuları kim? Kong: Kafatası Adası filmi konusu, oyuncuları ve Kong: Kafatası Adası özeti! Kara Ağaç Destanı bitti mi, final mi yaptı? SON DAKİKA: 36 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI! #129658 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları belli oldu mu? 22-23 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İngiltere erken seçime mi gidiyor? İngiltere seçimleri ne zaman? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 22 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 22 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 22 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title