Haberler

Haber, tam da aşılama döneminde geldi! BioNTech yıllarca koruma sağlayabilir

Güncelleme:

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları hızla devam ederken, ülkemizde uygulanan BioNTech aşısıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aşı üzerinde çalışma gerçekleştiren bilim insanları, BioNTech aşısının sanılandan daha fazla koruduğunu söyledi. Araştırmacılar, BioNTech'in virüse karşı uzun yıllar koruma sağlayabileceğini aktardı.

Koronavirüs salgınına karşı en hızlı aşılama yapan ülkeler listesinde, Türkiye en üst sıralarda geliyor. Ülkemizde şu anda, virüse karşı Sinovac ve BioNTech aşıları uygulanıyor. Vatandaşların aşıya ilgili gösterdiği günlerde, BioNTech aşısıyla ilgili de sevindiren gelişmeler yaşandı.

YILLARCA KORUMA SAĞLAYABİLİR

New York Times'ın (NYT) ulaştığı bilgilere göre, bir grup bilim insanı, Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının insan vücudunda Kovid-19'a karşı yıllarca koruma sağlayabilecek güçlü bir bağışıklık reaksiyonu oluşturduğu yönünde deliller elde etti.

"BETA VARYANTINA KARŞI ETKİLİ"

Yeni çalışma ayrıca bu iki mRNA aşısının, aşı etkinliğini azalttığı söylenen "beta varyantı" da dahil olmak üzere, koronavirüsün üç varyantına karşı etkili olan yüksek düzeyde nötralize edici antikorlar ürettiğini gösterdi. Araştırmaya öncülük eden St. Louis'deki Washington Üniversitesi profesörü Ali Ellebedy, "Bu, bağışıklığımızın aşıdan daha dayanıklı olduğuna gösteren iyi bir işaret" ifadesini kullandı.

DELTA VARYANTI KONUSUNDA VERİ YOK

Nature dergisinde de yayımlanan çalışmada, her iki aşının da ilk dozundan yaklaşık dört ay sonra vücudun lenf düğümlerinde, bağışıklık hücrelerini gelecekteki enfeksiyonlara karşı koruma sağlamak için etkili bir şekilde eğiten germinal merkezlerin hala bulunduğu tespit edildi. Bilim insanlarının araştırması, aşıların koronavirüsün diğer varyantlardan daha bulaşıcı olan "delta varyantı"na karşı etkinliği konusunda ise bir tespitte bulunmuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs Biontech New York Moderna Pfizer mRNA Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500

Yorumlar (4)

Ariza Bay:

Yok devenin nali omrude uzatiyomu bi sorsaniz

94
19
yanıtYanıtla
Erhan AKTUĞ:

Ya tabi tabi, hatta biontech aşısı kansere karşı bile koruyormuş muş muş.

74
22
yanıtYanıtla
Levent Tosun:

Geçen hafta kalp kapakçığı iltihaplanması yapıyordu bu aşıda virüs gibi sürekli mutasyona uğruyor

67
3
yanıtYanıtla
i. can erdem:

Aşı karşıtı değiliz. Sadece organik insan olmak istiyoruz. Nokimyasal ?? abi şimdi domates verdiler ilaç sonra onu korusun diye gene verdiler. Her sene ilaç veriliyor. Bir süre sonra fayda etmez. Değişik ilaç. Ama kimse de söylemiyor. Bu yediğimiz domates değil. Domates benzer yiyecek ama domates değil. Hiçbir zamanda domates olmayacak. Sadece benzeyecek. İlaçsız yetiştirenler haric. Yaşasın aşılar. Yaptıranlara saygımız vardır. Canan Karatay aşı olursa düşünürüm. Şaka şaka. Organiğim

16
28
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title