Haberler

Bigadiç'te Alay Konusu Olan İnek Heykeli Kaldırıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Bigadiç İlçesinde, süt üretimiyle tanınan ilçenin girişine konulan inek heykeli, sosyal medyada alay konusu olmuştu. Heykel, sesiz sedasız kaldırıldı.

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcı'nın, süt üretimiyle tanınan ilçenin girişine birebir ölçülerde yaptırdığı inek heykeli, sosyal medyada alay konusu oldu. Bir hafta döner kavşakta duran ve bir gece yarısı kaldırılan heykelin nerede olduğu merak konusu oldu.


Balıkesir'in 28 bini damızlık 83 büyükbaş, 68 bin 500'de küçkbaş hayvanı ile günlük 300 bin litre süt üretimiyle ikinci sınada yer alan ilçesi Bigadiç'in girişindeki döner kavşağa, geçen hafta Belediye Başkanı İsmail Avcı'nın talimatıyla inek heykeli konuldu.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLMUŞTU

Birebir boyutlarda polyesterden yapılıp, siyah beyaz renge boyanan inek heykeli, lale figürlü iki lamba ile de aydınlatıldı. Ancak heykel, Bigadiçlilar'in tepkisine neden oldu. Sosyal medyada 'İnek Şabanı hatırlatıyor', 'İnek yerine hiç değilse boğa heykeli olabilirdi', 'Çok istiyorsan inek heykelini belediyenin önüne koysaydın' gibi tepki mesajları yer aldı.

BİGADİÇLİLER DE HEYKELE TEPKİLİ

Bigadiç'in sütünün yanı sıra bor madeni, tahılı, Yağcıbedir'e komşu olması nedeniyle yörük halıları var, içme suyu, termal tessileri gibi pek çok ön plana çıkabilecek değeri varken inek heykelinin konulmasını da eleştiren Bigadiçliler, "İlle de süt ön plana çıkacaksa süt akan şelale ya da güğüm gibi bir heykel yapılabilirdi. Ayrıca bor madeni ve bunu ilçede ilk bulan kişi olan merhum Muharrem Girgin'in heykeli de başka bir alternatif olabilirdi" diyerek, önerilerde de bulundu.

SESSİZ SEDASIZ KALDIRILDI

İlçede günün konusu olan ve kafeteryalarda, kahvelerde, ev sohbetlerinde halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşların bir hafta döner kavşakta kaldıktan sonra gelen tepki ve eleştirilen üzerine inek haykeli Pazar gecesi sessiz sedasız bulunduğu yerden kaldırıldı.

Bu kez de "İneği kesmeye götürdüler", "İnek kaçtı", "İneği, gören ya da yerini bilenler varsa belediyeye bildirsin" gibi espriler yapıldı. İnek heykelinin nereye kaldırıldığı ve ne yapılacağı ilçede merak konusu oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Avcı Balıkesir Bigadiç Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (2)

rrrr:

başkanın yerinde olsam tepkileri tınlamazdım, gayet güzel bir inek eleştirenler aptallığından eleştirmiş

1
1
yanıtYanıtla
harbi:

başkan koyun koymalydı . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title