Haberler

Beyoğlu'nda 'engelsiz Adımlar' Yürüyüşü

Beyoğlu'nda Engelli Haftası nedeniyle 'Engelsiz Adımlar Yürüyüşü' düzenlendi.

Uğur ALAATTİNOĞLU / İstanbul DHA

Beyoğlu'nda Engelli Haftası nedeniyle 'Engelsiz Adımlar Yürüyüşü' düzenlendi. Taksim Meydana yürüyen grup Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı. Yürüyüşe İstanbul'un çeşitli ilçelerinden engelli çocuklarda katıldı.

Engelliler Hatası nedeniyle Galatasaray Lisesi önünde toplanan engelli vatandaşlar 'Engelsiz Adımlar Yürüyüşü' adı altında Taksim Meydana yürüdü. Yürüyüşe İstanbul Özürlüler Müdürlüğü'ne(İSÖM) bağlı özürlü öğrenciler, özel rehabilitasyon merkezleri öğrencileri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki okulların öğrencilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da katıldı. Gruba yürüyüş sırasında turistlerde alkışlarla destek oldu. Grup müzik enstrümanlarıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne gelirken.burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İstanbul Vali Yardımcılarından Celalettin Yüksel Anıta çelenk bıraktı. İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Önal İnaltekin bir konuşma yaptı. İnaltekin, artık yasa değil fiziki değişikleri görmek istediklerini ifade ederken şöyle konuştu; 'Sadece yerel yönetimler değil tüm insanların bir bina yaptığında şunu artık düşünmeli, benim çocuğum yakınım eşim beni ziyarete geldiğinde hiçbir engele takılmadan nasıl gelebilir.bunu düşünerek o binayı inşa etmeli, planını ona göre yapmalıyız. Bizler artık yasayla değil yapılacak fiziki değişiklikleri görmek istiyoruz. Engelli olan tüm kardeşlerimiz şehrin içine gidecekleri sinema, markete hiçbir engele takılmadan normal insanlar gibi gidip alışverişlerini yapmaları gerekir. Bizlerin artık bu yasaları içselleştirmesi gerekiyor. Çünkü görmek istemeseniz de onlarda bizim aramızda.' Grup törenin ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title