Haberler

Beylikdüzü Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Güncelleme:

Şehr-İ Ramazan Beylikdüzü'nde Yaşanır' Diyerek Beylikdüzü Belediyesi'nce Hazırlanan Etkinlikler Büyük İlgiyle Karşılandı.

Bereket, huzur, dostluk, paylaşım ve kardeşliğin pekiştiği Ramazan ayında bu güzelliklere vurgu yapılarak, kültürel ananelerin hatırlanmasının amaçlandığı etkinlikler, her yaştan insana hitap ediyor.

Her akşam en az 10 bin vatandaşın ziyaret ettiği etkinlik alanına, şimdiye kadar yaklaşık 250 bin kişi misafir oldu. Her gün gerçekleştirilen iftar yemeklerinde, 126 bin kişi iftar yaptı. Hasta ve evde bakıma muhtaç 10 bin 500 kişinin evlerine yemek servisi yapıldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 180 bin kişiye iftar vermeyi öngördüklerini belirterek; "Belediyemizin resmi bütçesinden her hangi bir harcama yapmayıp, tamamen bağışçılar ve sponsorlarla bu çalışmaları yürüttük. İhtiyaç sahiplerine Ramazan süresince yemek dağıtımı yapacağız. Beylikdüzü etkinlik alanı, Hz. Hamza Camii, Kazım Karabekir Caddesi, Kavaklı Çorbaevi, Yakuplu Çorbaevi ve Hz. Halit Camii olmak üzeren toplam 6 ayrı noktada her gün 6 bin kişiye iftar organizasyonu gerçekleştiriliyor. Bunun bin 500 kadarı da hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın bizzat evlerine gidilerek, servis edilmektedir" diye konuştu.

Her akşam ünlü bir ismin ağırladığı Beylikdüzü etkinlik alanında içerisinde dev bir lunapark, otağ çadırı, kültürel tanıtım standları, satış stantları ve etkinlik platformunun yer aldığı 10 dönümlük büyük bir alanda düzenlenmekte. Musiki, Türk Sanat ve Halk Müziği'nin birbirinden ünlü sevilen isimlerinin yanı sıra söyleşi programlarının da düzenlendiği akşamlarda; Orhan Hakalmaz, Mutafa Demirci, Şükriye Tutkun, Ahmet Özhan, Nihat Hatipoğlu, Dursunali Erzincanlı, Murat Kekilli, Recep Demirkaynak, Zeyd Şato,Uğur Işılak, Maceracı Murat, Sami Savni Özer, Cihan Yıldız, Turgay Başyayla, Sunay Akın, Yusuf Özkan Özburun, Mustaf Ceceli, Bedirhan Gökçe ve Ertuğrul Erkişi sahne aldı.

Ramazanın sonuna kadar devam edecek etkinliklerde, yarın akşam Yusuf Özkan Özburun, 2 Eylül Pazar günü Yusuf Güney sahne alacak.3 Eylül'de Senegal gecesi, 4 Eylülde Amerika İslam toplumu gecesi yapılacak. 5 Eylülde Kadir Gecesi'ne özel Kuran-ı Kerim ziyafetinin verileceği ve semazen gösterisinin yapılacağı etkinlikler, 6 Eylül'de Umut Akyürek konseri ve 7 Eylül'de Nihat Hatioğlu söyleşisiyle devam edecek. Ramazan ayının finali ise Murat Göğebakanla yapılacak.

Filistin, Bosna, Özbekistan, Amerika'dan bir Müslüman toplum ve Senegal olmak üzere 5 kıtadan gelen 5 ülkenin sanat ve devlet adamları Beylikdüzü'nde biraraya gelerek, kendileri için düzenlenen özel gecede kültürel tanıtımları ve Ramazan eğlencelerini sergiliyor. `7 bölge 7 renk` adıyla oluşturulan bir diğer kültür çadırındaysa Türkiye'nin 7 bölgesinin özellikleri sergileniyor.

Beylikdüzü'nde Ramazan ruhunu yaşatıyoruz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ramazan'ın özelliklerine vurgu yaparak, toplum içinde sosyal ve kültürel paylaşımların arttığı bu ayı kente en güzel şekilde yaşatmak istediklerini ifade etti. İstanbul'da Sultanahmet, Feshane ve kısmen Üsküdar'ın Ramazan ayında ön plana çıktığını kaydeden Başkan Uzun, "Beylikdüzü sakinlerinin kültürel ve sosyal faaliyetlere ilgi göstermesini gerçekten önemsiyorum. Geleneksel Sultanahmet Ramazan etkinliklerini burada gerçekleştiriyoruz. Tüm İstanbulluları Ramazan ruhunu yaşamak için Beylikdüzü'ne davet ediyoruz." dedi.

İftarın ardından alanda etkinlikler, Hüseyin Goncagül'ün çocuklara yönelik yarışması veya Maceracı Murat'ın sunumuyla gerçekleştirilen 'Beylikdüzü Yarışıyor' programıyla başlıyor. Çocuklar Goncagül'ün yarışmasında uzun kuyruklar oluştururken, 'Beylikdüzü Yarışıyor'u da gençler ilgiyle takip ediyor. Yarışmalarda dereceye girenlere bisiklet, çeyrek altın ve sürpriz hediyeler veriliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title