Haberler

Beylikdüzü'nde Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Beylikdüzü'nde Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı.

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Beylikdüzü'nde Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol yurtların okulların başarısını arttırmak için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Beylikdüzü'nde İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı. Yurdun açılışına Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde yurt öğrencileri tarafından okunan ilahi ve şiirler büyük beğeni topladı.

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Ali Kara, yurdun ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla açıldığını belirterek, "2006 yılında Fatih'te kurulan derneğimiz 'en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır' sloganıyla yola çıkmıştır. Hem ilköğretim çağındaki gençlerimize hem de ihtiyaç sahibi gençlerimize destek olmayı gaye edinmiştir. Şuan hizmete açacağımız Emir Sultan Öğrenci Yurdu 50 kişilik kapasiteye sahiptir. Öncelikle İmam Hatip Liseli öğrencilere hizmet vermeyi amaçladığımız yurdumuzda diğer liselerde okuyan öğrencilerde yararlanabilecek. Yurdumuzda ihtiyaç sahibi zeki çalışkan ve güzel ahlaklı öğrencilerin kalmasını hedefliyoruz" dedi.

'Emir Sultan' isminin gençlerin aydınlığa çıkmasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Eğitim ordusuna yapılan her yatırım iyi bir şey güzel bir şeydir. Bugün iyilik ve güzellikleri beraber yaşıyoruz. Emir Sultan Buhara'dan Bursa'ya göç eden bir ailenin evladıdır. Emir Sultan büyük Sultan Yıldırım Beyazıt Han'ın damadıdır. Türk dünyasının fikir ve düşünce anlamında çok önemli bir insanıdır. Ben beni ziyaret ettiklerinde de söylemiştim şimdide söylüyorum bu ismi verenlerden sebep olanlardan Allah razı olsun. Çünkü bu isim irfan ordusundaki evlatlarımızın aydınlığa çıkmasında başarılı olmalarında önemli bir isim olacaktır" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise geleceğe ışık tutacak öğrenci yetiştirme anlamında çok önemli bir hizmet yapıldığını belirterek, "Burada yaklaşık 50 öğrencimize barınma hizmeti verilecek. İnsanlığa ışık tutacak yol gösterecek öğrencilerimizi yetiştirmek adına gerçekten güzel bir adım atılmış. Başlangıçtan bu yana emeği geçen hizmeti olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Hepimiz devletimiz hükümetimiz yerel yönetimlerimiz sivil toplum örgütlerimiz bu hizmete aracılık etmiş. Bizde Beylikdüzü Belediyesi olarak her manada Beylikdüzü'nü daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Eğitimde İstanbul da 39 ilçe içerisinde Beylikdüzü ilk 5'in içerisinde yer alıyor" dedi.

Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise yurtların okulların başarısını arttırmak için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Yurtlarımız daha iyi eğitim adına okullarımızın başarısını verimini arttıracak yatırımlar olarak önem arz ediyor. Her şeyi devletten bekleme olayı

bitti. Allah razı olsun

hayırseverlerden birçok konuda olduğu gibi okul yapan insanlar gibi böylesine derneklerle müştereken böyle destek kurumları da hazırlıyorlar. Yurtlar da bakıldığında devletimizin görevi ama bu işbirliği içerisinde güzel hizmetlerle hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Bu itibarla bunlar önem arz ediyor ve anlam ifade ediyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Demirkol Emir Sultan Yusuf Uzun İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title