Haberler

Beşiktaş'ta saldırıya uğrayan başörtülü öğretmenin avukatından açıklamalar

Güncelleme:

Beşiktaş'ta yürüdüğü esnada saldırıya uğrayan başörtülü öğretmenin Avukatı Burak Evci, olaya ve mahkemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırıdan önce de, sonrada alenen aşağılamaya yönelik paylaşımları var, Kendisinin ruh sağlığı gayet yerinde kendisi de ressam ve sanatçı olduğunu beyan...

Beşiktaş'ta yürüdüğü esnada saldırıya uğrayan başörtülü öğretmenin Avukatı Burak Evci, olaya ve mahkemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırıdan önce de, sonrada alenen aşağılamaya yönelik paylaşımları var, Kendisinin ruh sağlığı gayet yerinde kendisi de ressam ve sanatçı olduğunu beyan ediyor" dedi.

Beşiktaş'ta başörtülü öğretmen Ş.N.E.'ye yürüdüğü esnada Berrak K. saldırmış, olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli Berrak K., 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüphelinin tutuklanmasının ardından saldırıya uğrayan başörtülü öğretmen Ş.N.E.'nin avukatı Burak Evci, yaşanan saldırıya ile müvekkilinin psikolojik durumuna ve şüphelinin akıl sağlığına kadar bir çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Müvekkilim olay sonrası psikolojik rahatsızlık geçirdiği için rapor aldı"

Yaşanan süreçten müvekkilinin psikolojik rahatsızlık geçirdiğini belirten Avukat Burak Evci, "Yaşanan süreçten sonra bizim müvekkilimiz olay sonrası psikolojik rahatsızlıklar geçirdiği için rapor aldı. şu anda hala olayın şokunu üzerinden atabilmiş değil, şahısta bildiğiniz gibi yakalandı, ifadesi alınmak üzere. Bizim bu gün sunmuş olduğumuz sosyal medya çıktılarında şahsın daha önce halkın bir kesimini aşağılayan bir kesimini, bir kesime karşı kışkırtan paylaşımları bulunmakta. Biz bunlarda bugün mahkemeye sunduk. Sunmuş olduğumuz evraklarla ve kendi ifadesinde de beyan ettiği gibi tutuklandı" dedi.

"Alenen aşağılamaya yönelik saldırıdan önce de paylaşımları var"

Ruh sağlığının yerinde olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Avukat Evci, "Saldırıdan önce de paylaşımları var, alenen aşağılamaya yönelik. Saldırıdan sonra da paylaşımları var. Kendisinin ruh sağlığı gayet yerinde kendisi de ressam ve sanatçı olduğunu beyan etmekte. Olay 12 Kasım'da gerçekleşiyor. 17 Kasım'da bu şekilde kendisinin gülen bir şekilde selfiesi paylaşılmış. Yine olaydan sonra, 'Günlük azarlarından utanıp, aşağılanıp kaçtılar yine, tahmin edersiniz ezan vaktidir, solukları ansızın kesile' diye bu şekilde yapmış olduğu paylaşımlar var. Biz bunları da savcılıkla ve mahkemeyle paylaştık. Gerekli bütün işlemler yapıldı ve bunların neticesinde kendisi de bu gün tutuklandı" şeklinde konuştu.

"Akıl sağlığının yerinde olduğunu ve davranışları bilinçli yaptığını düşünüyoruz"

Akıl sağlığıyla ilgili rapor alınıp alınmayacağı mahkemenin isteğinde olduğun belirten Evci, "Rapor isteyip istememe mahkemenin kendi görüşü fakat bizim anladığımız kadarıyla, vermiş olduğu ifadeden paylaşımlardan, sanatçı olduğun belirtmiş, bir takım galeride paylaşımlarda bulunmuş, resim sergilerine katılmış. Bunlar da akıl sağlığının yerinde olduğunu göstermekte, yapılan davranışları bilinçli bir şekilde yaptığını düşünüyoruz. Mahkeme de bizimle aynı kanaatte olduğunu düşünüyoruz, çünkü şu anda tutuklanması gerçekleşti" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Evci Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title