Haberler

BES, Büro İş Kolundaki Hak Kayıplarının Peşinde

Güncelleme:

BES Antalya Şube Başkanı Ayar, Anayasa Mahkemesi iptal ettiği halde 50 bine yakın SGK ve İş-Kur çalışanının haklarının gasp edilmeye devam edildiğini ileri sürdü.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, Anayasa Mahkemesi iptal ettiği halde 50 bine yakın SGK ve İş-Kur çalışanının haklarının gasp edilmeye devam edildiğini ileri sürdü.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen BES Şube Başkanı Ayar, 5502 sayılı Karun uyarınca SGK ve İşkur'da çalışanlara yılda iki kez verilen ikramiye, fazla mesai gibi ücretlerin 666 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kaldırıldığını söyledi. Ancak söz konusu kanun hükmündeki kararnamenin bazı maddelerinin iptal edilip 10 Ekim 2013 tarihinde de Resmi Gazete'de yayınlandığını belirten Ayar, iptal kararı göz önünde bulundurularak bu hakların tekrar ödenmesi gerektiğini savundu.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI YERİNE GETİRİLMELİ

Ancak bu ödemelerin yapılmadığını belirten Ayar, bu konuda İzmir, Denizli ve Aksaray idare mahkemelerinde davalar açıldığını söyledi. Bu mahkemelerin de ikramiyelerin ödenmesi yönünde karar verdiğini açıklayan Ayar, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın gereği yerine getirilip başka bir davaya gerek olmadan bu hakların verilmesi gerekir. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar yerine getirilip başka bir davaya gerek olmadan bütün haklar verilmelidir" dedi.

BİNLERCE DAVA AÇACAĞIZ

Hak kaybına uğrayan herkese 2012 Temmuz döneminden itibaren yılda iki kez verilen ikramiyelerin yasal faiziyle ödenmesini istediklerini belirten Ayar, aksi takdirde BES olarak 15 Ocak tarihi itibarıyle ikramiye talep dilekçelerini ilgili kurumlara vereceklerini söyledi. Ayar, "Taleplerimiz gerçekleşmediği takdirde açacağımız binlerce davayla hukuk mücadelesi başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

Mustafa Ayar, ortalama bir çalışanın 5 bin lira civarında alacağı olduğunu sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mustafa Ayar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title