Haberler

Berlin'de Filistin'e Destek Kongresi Düzenlenecek

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek kongresi yapılacağı bildirildi. Kongre, İsrail'in Gazze'deki katliamını ve Alman hükümetinin bu konudaki tutumunu ele alacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek kongresi yapılacağı bildirildi.

Yahudilerin Sesi Derneğinden Wieland Hoban ve aktivist Karin de Rigo, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, 14 Nisan'a kadar sürecek bir kongre tertip edildiğini açıkladı.

Wieland Hoban, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamda Almanya'nın da sorumluluğu olduğunu belirterek, "Bu yılın ocak ayında Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika tarafından yapılan bir şikayet üzerine en ciddi soykırım suçunun işlendiğine hükmetti ve Gazze Şeridi'ndeki durumu göz önünde bulunduran BM İnsan Hakları Konseyi de uluslararası insancıl hukukun daha fazla ihlal edilmesini önlemek amacıyla İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu ancak Alman hükümeti bunun tam tersini yapıyor." dedi.

Hoban, tüm bu yaşananlar ışığında Berlin'de düzenleyecekleri kongreyle tüm dünyaya güçlü bir mesaj iletmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kari de Rigo da İsrail'in Gazze'yi yok ettiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar 34 bin Filistinli öldürüldü. Katledilenlerin yüzde 70'i çocuk ve kadın. Uluslararası toplum olarak bu soykırıma sessiz kalamayız. Almanya'nın bu suça ortak olmasını kınıyoruz. Kongrede güçlü bir mesajla yapılan zulme karşı geldiğimizi bir kez daha dile getireceğiz." diye konuştu.

Kongreye, Yemenli gazeteci Tawakkol Karam, ABD'li insan hakları aktivisti Jody Williamsi, İspanyol milletvekili Ione Belarra ve Alman sol görüşlü bazı siyasetçilerin destek mesajı gönderdikleri ifade edildi.

Ancak polisin kongrenin yapılmasına izin verip vermeyeceği henüz belli değil.

İsrail yanlısı siyasetçilerin etkinliğin yasaklanması yönündeki yoğun baskıları karşısında yüzlerce polis Berlin'in Tempelhof semtindeki kongre alanını çevreledi ve binada yangın sistemlerinin yeterli olup olmadığı inceleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Almanya Berlin İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title