Haberler

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Aşure Sofrası Kurdu

Güncelleme:

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde, muharrem ayı dolayısıyla aşure sofrası kuruldu.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde, muharrem ayı dolayısıyla aşure sofrası kuruldu.

Büyükelçilik binasının büyük salonunda verilen yemeğe Federal Meclis'in Türk kökenli Sol Parti milletvekili Azize Tank, Sosyal Demokrat Parti milletvekili Cansel Kızıltepe, Prof. Dr. Belkıs Menemencioğlu ve Berlin'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Şah-ı merdan adlı şiiri okuyarak başladığı konuşmasında, Kerbela'yı kastederek, "lanetli günün acısını paylaşmak için bu sofrada toplandıklarını" belirtti.

Büyükelçi Karslıoğlu, Alevilerin sorunları olduğunu belirterek, "Alevi kardeşlerimizin sorunları var. Bunların çözümü için beklentileri var. Bu beklentileri dikkate almak, imkanlar çerçevesinde çözüm üretmek devletimizin görevidir. Devletimiz ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklamaktadır. Bu kucaklama daha fazla olmalıdır" dedi.

İnsanların birbirini yeterince tanımaması nedeniyle ön yargıların oluştuğunu anlatan Karslıoğlu, muharrem ayında Alevi ve Sünnilerin birlikte düzenlediği iftarların bu anlamda çok faydalı olduğunu ifade etti.

Büyükelçilik ve Almanya'daki başkonsolosluklarının kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Büyükelçi Karslıoğlu, "Hepimiz kardeşiz, bu bizim zenginliğimiz. Yunus'un deyişiyle sevelim sevilelim. Bu mübarek günlerin dostluğa, barışa, sevgiye vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title