Haberler

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Delmenhorst'ta

Karslıoğlu burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 10 yıl içinde 90 yıldır görmediği kadar hak ve özgürlük elde ettiğini, bunun görülmesi içinde objektif bakılması gerektiğini söyledi.

Karslıoğlu burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 10 yıl içinde 90 yıldır görmediği kadar hak ve özgürlük elde ettiğini, bunun görülmesi içinde objektif bakılması gerektiğini söyledi. Toplantı Markthalle'de Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick de La Lanne'nin himayesinde meclis üyesi Murat Kalmış ile Delmenhorst Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği (DEGAD) tarafından organize edildi. Kültürlerarası diyaloga dikkat çekmek amacıyla düzenlenen toplantıya Büyükelçi Karslıoğlu'nun yanı sıra Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Delmenhorst Belediye Başkanı Patrick de La Lanne'de katıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyelerinin de yer aldığı toplantıda kültürler arası diyaloğa dikkat çekildi.

İLK BÜYÜKELÇİ

Belediye Başkanı La Lanne Delmenhorst kentinin ilk kez büyükelçi ağırladığını, bundanda büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuşmasında kentte yaşayan Türklerin çalışkanlığından da söz eden La Lanne, Türklerin Almanya'ya gelişinin 50. yılını kutluyoruz. Delmenhorst'a da 50 yıl sonra ilk kez bir büyükelçi geliyor. Kendisine teşekkür ediyorum dedi. Büyükelçinin Delmenhorst'a gelmesi nedeniyle Belediye binası önündeki bayrak direklerinde Türk Bayrağı dalgalandı.

SON 10 YILDA VERİLEN ÖZGÜRLÜK 90 YILDA VERİLMEDİ

Büyükelçi olarak hiç bir zaman din, dil ve ırk ayrımı yapmadığını, her yere rahatlıkla gittiğini ve herkese, her görüşe saygı duyduğunu dile getiren Büyükelçi Karslıoğlu, Türkiye'de son 10 yılda verilen özgürlük 90 yılda verilmedi.Bunu ziyaret ettiğim kilisenin papazı da söylüyor. Bunu sadece bana değil, herkese anlatıyor. Objektif olmamız, olaylara geniş açıdan bakmamız gerekiyor. Türkiye'de fikir özgürlüğü vardır, ama karşıyı incitme hakkınız yoktur? diye konuştu.

OTİSTİK ÖZÜRLÜ CANER'DEN MİNİ KONSER

Toplantıya Gaziantepten Gaziantep Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Öğretim görevlis Hamdi Hikmet Geçin ile Müzik Hocası Melih Patoğlu katıldı. Her iki müzik hocası ortak bir sunum yaptı. Geçin piyano, Patoğlu keman çaldı. Toplantının en önemli gösterisi ise 27 yaşındaki otistik özürlü Caner Serin'in piyanoyla verdiği mini konseri oldu. Gaziantepten Delmenhorst'a gelen ve burada ikinci mini konserini veren Caner Serin ayakta alkışlandı. Piyanoda otistik özürlü Derin'e eşlik eden müzik hocası Hamdi Hikmet Geçin, 'Böyle bir kişinin müzik çalması mucizedir' dedi. Etkinlik sonrası büyükelçide genç piyanistle bir araya gelip sohbet etti.

ALTIN DEFTERİ İMZALADI

Etkinlik sonrası Büyükelçi Karslıoğlu Delmenhorst Belediye Binasını gezdi ve burada bulunan Altın Defter'i imzaladı. Karslıoğlu imaza sonrası belediye başkanına bir hediye verdi. Belediye Başkanı La Lanne de büyükelçiye kentin bir resmini hediye etti.

POLİS PROTESTOYA İZİN VERMEDİ

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun Delmenhorst'a geleceğini duyan bir grup, toplantının yapılacağı bina önünde ellerinde Taksim Meydanı, Türkiye'ye ifade özgürlüğü, Türkiye için insan hakları yazan pankartlarla eylem yaptılar. Almanca pankart taşıyan eylemciler daha sonra polis tarafından uzaklaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Delmenhorst Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title