Haberler

Berkin Elvan'ın Annesi, Oğlunun Vurulma Görüntülerini İzledi

Güncelleme:

Berkin Elvan'ın vurulma anına ait 2 dakikalık bir videoyu ilk kez izleyen anne Gülsüm Elvan gözyaşlarına boğuldu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan ile basın toplantısı düzenledi.

"4 POLİSİN İSMİNİ AYLARDIR BİLDİRMEDİ"

Aygün, iki dakikalık görüntülerde, 14 yaşında bir çocuğun nasıl planlanarak sinsice katledildiğinin görüldüğünü ifade ederek, görüntüleri izletmeye başladı. Görüntüleri izleyen anne Elvan, ağlamaya başladı. Gözyaşlarını tutamayan ve fenalaşan anne, salon dışına çıkarıldı. Bu görüntülerin çok uzun mücadeleler sonucu bulunarak soruşturma dosyasına girdiğini belirten Aygün, "İstanbul Emniyet'i, görüntülerde yer alan kişilerin fiziki halleri ve yüzleri çok açık olduğu halde, 4 polisin ismini aylardır savcılığa bildirmedi. Bu nedenle de bu dosya tıkanmış durumda, kamu davası açılamıyor. Berkin'i böyle duvarların altına gizlene gizlene, korkakça öldürenler o kadar korkak ki mahkemeye gidip savunma yapmaya bile cesaret edemiyorlar" dedi.

YAVUZ BİNGÖL'E AĞIR ELEŞTİRİ

Aygün, Berkin'in anne ve babası ile birlikte dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüştüklerini ifade ederek, "Cemil Çiçek ilgileneceğini söyledi. Sözlerin değil eylemlerin takipçisi olacağız. Bu polislerin isimlerinin bir an evvel mahkemeye verilmesi ve kamu davası açılması lazım. Aksi halde Yavuz Bingöl'lerin kişisel reklamlarını yaptığı, başkalarının 14 yaşındaki bu çocuğun ölü bedeni üzerinden siyaset yaptığı utanılacak günleri görmeye devam ederiz. Dava bir an önce açılsın ve bu cinayetin failleri cezalandırılsın" diye konuştu.

"KİMSE BİZİM ÇOCUĞUMUZ ÜZERİNDEN PRİM YAPMASIN"

Baba Sami Elvan da bu görüntüleri kendisinin daha önce izlediğini, ancak eşinin ilk kez izlediğini ve bu nedenle de çok duygulandığını söyleyerek, "Kimse bizim çocuğumuz üzerinden prim yapmasın, buna müsaade etmeyeceğiz. En son kişi hakkında 5 kuruşluk dava açacağız" dedi.

"Çok zor anlar yaşıyoruz; ayakta mıyız, toprakta mıyız bilmiyoruz?" diyen baba Elvan, basın mensuplarına, "Sizlere çok görev düşüyor, Berkin sizlerin ve Türkiye'nin çocuğu. Berkin'in davasına çok önem göstermenizi istiyoruz. Berkin'in başına gelenlerin diğer çocukların başına gelmemesi için sizlerin bu konuyu gündemde tutmasını ve bu katillerin bir an önce ortaya çıkması için destek olmanızı istiyorum" şeklinde seslendi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aygün Gülsüm Elvan Berkin Elvan Sami Elvan Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (132)

DOĞULU 13:

diyarbakırda evden çıkarılıp feci şekilde linç edilen gencecik öğrenciler için aynı hassasiyeti neden göstermiyorsun polise taş ve molotof atanın canı cehenneme

96
67
yanıtYanıtla
emremobilWeb@haberler.com:

Lan bidene ölen bumu memleketde ne kinali kuzular şehit oldu adini anan yok...

92
59
yanıtYanıtla
NEFES:

Sizler nasıl insanlarsınız nasıl bir zihniyete sahipsiniz bırakın kim olursa olsun hangi görüşten olursa olsun daha 14 YAŞINDA HAYATIN BAHARINDA BİR ÇOCUK O. . . Sizler bu yorumlar ile nasıl bir vicdan sergiliyorsunuz. . . İnsan Berkinin resmine baktığında kendi yaşadığına utanıyor. . . O küçük bedenin toprak altında olması hiç mi içinizi acıtmıyor. . .

74
62
yanıtYanıtla
hanife:

Senin gibi analar oldugu müdetce daha cok analar aglar evladini bile bile atese at sonra sen kalk medya maymunlugu yap lanetler olsun o bir cocuktu onu nasil harcadin . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

72
63
yanıtYanıtla
GERÇEK ALEVİ:

İnsan evladını sokağa ateşe salarsa eğer sonrada böyle oturur ağlar diye düşünen çoktur bence bu ülkede . sen evladını neden saldın sokağa be kadın diyen kaç kişiyiz evet araştırma yapılsa veya gece başını yastığa koyduğunda ben ne yaptım dese bir daha kimse evladını sokağa salıp anarşistlerin rakı masasına ölüm gerek isteklerine kurban vermez. yazık . Yasin börü islam için fakire fukaraya yardım dağıtmak için 20 yerinden bıçaklanıp katledildi yetmedi cesedini araba ile ezdiler bu çocuksa anası babası tarafından doğru yola çevrilemedi sokağa salındı haybeye gitti.

102
15
yanıtYanıtla
veli:

Vatan haini yetistirirsen ya dagda asker yada sehirde polis oldurur, bencede olmasi gerekende budur.

61
47
yanıtYanıtla
O R H U N:

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın !. .

72
19
yanıtYanıtla
d.bakırlı:

YASİN BÖRÜ PKKLI KAFİRLER TARAFINDAN DİRİ DİRİ YAKILARAK ŞEHİD EDİLDİ, NEDEN KİMSE BAHSETMİYOR. ?

86
2
yanıtYanıtla
nihal:

Allahın belası kadın oğlunun ölüsü bile ortalıgı karıstırmaya kalktın öldüğünde gizlediniz ölümünü kaor yaratmak için gün beklediniz Ama o donemın Cumhurbaşkanı ortaya cıkardı

66
16
yanıtYanıtla
BULUT:

BERKİN ELVAN masumdur suçsuzdur diyenler hakkari yüksek ovada alışveriş sırasında vurulan askerlerin ne suçu vardı. eşiyle alışveriş yaparken vurulan astsubayın ne suçu vardı. berkin in ailesi gibi ailelerin yetiştirdiği çocuklar bu günün askerine polisine arkadan kalleşçe kurşun sıkanlardır.

70
4
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title