Haberler

"Berfo Ana"nın evi kültür evi olacak ARDAHAN

"Berfo Ana"nın evi kültür evi olacak ARDAHAN

"Berfo Ana"nın evi kültür evi olacak - ARDAHAN

"Berfo Ana"nın evi kültür evi olacak

- 12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olarak tanınan Berfo Kırbayır'ın memleketi Ardahan'ın Göle ilçesindeki evinin, kültür evine dönüştürülmesi çalışmaları başlatıldı

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - 12 Eylül darbesi sonrası kayıp yakınlarının sembolü olarak tanınan Berfo Kırbayır'ın memleketindeki evinin, kültür evine dönüştürülmesi çalışmaları başlatıldı.

13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ancak 7 ay önce İstanbul'da 105 yaşında hayatını kaybeden "Berfo Ana"nın Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu köyündeki evi, çalışmaların ardından Cemil Kırbayır Kültür Evi'ne dönüştürülecek.

Berfo Ana'nın en küçük çocuğu olan Göle'nin Okçu köyünde yaşayan Filiz Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının annesinin ve ağabeyinin hatıralarını yaşatmak olduğunu ifade etti.

Kültür evi ile 12 Eylül darbesine meydan okuyacaklarını söyleyen Doğan, "Bu kültür evi ile ağabeyimin fikirlerini yaşatmak istiyoruz. Annemin oğlu ile ilgili, bulunması için dileğinin yerine getirilmesini istiyoruz. Mezarı arama mücadelesinin devamını istiyoruz. Darbe mağduru annemin ocağı yeniden tütecek. Bu ocak kültür evi olarak sonsuza dek tütecek" diye konuştu.

Köylerindeki Cemil Kırbayır Kültür Evi'ni bir yıl sonra faaliyete geçirmeyi planladıklarını anlatan Doğan, kültür evinde konferans salonunun ve konaklama bölümünün de olacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Doğan, "Sayın başbakanımızın da verdiği sözünü tutmasını istiyoruz. Ağabeyim artık bulunsun. Annem sağken görmedi ama mezarında rahat uyusun" dedi.

Doğan, 11 yaşındayken 12 Eylül darbesini yaşadığını, silah ve işkencelerin kendisinde iz bıraktığını vurgulayarak, artık darbecilerin yargılanmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Kırbayır Ardahan Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title