Haberler

"Berfo Ana" İçin Köyünde Taziye Çadırı Kuruldu

Kamuoyunda "Berfo Ana" diye tanınan ve darbe döneminde kaybolan oğlunu 33 yıl arayan Berfo Kırbayır, 105 yaşında İstanbul'da vefat etti."Berfo Ana" için bugün Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde taziye çadırı kuruldu.

Kamuoyunda "Berfo Ana" diye tanınan ve darbe döneminde kaybolan oğlunu 33 yıl arayan Berfo Kırbayır, 105 yaşında İstanbul'da vefat etti. "Berfo Ana" için bugün Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde taziye çadırı kuruldu.

Faili meçhullerle ilgili çalışmaların yürütüldüğü sırada gündeme gelen Berfo Kırbayır, mide kanseri tedavisi görüyordu. Son günlerde durumu daha da kötüye giden Kırbayır, bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Kayıp ailelerinin sembol ismi haline gelen Berfo Kırbayır'ın cenazesi, köyü olan Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde Cumartesi günü toprağa verilecek.

"Berfo Ana"yı kaybetmenin üzüntüsüne boğulan Okçu Köyünde yaşamını sürdüren yeğeni Ali Kırbayır, "33 yıl oğlunu aradı. Oğluna kavuşamadan hayatını kaybetti. Gözleri açık gitti. Kültür evine dönüştürülen evinin bir duvarını yıktırmadı. O duvarın ordakı hep Cemil gelir diye açık kaldı" dedi.

Cemil Kırbayır'ın amcası Nazım Kırbayır ise, "Oğluna kavuşamadan öldü. Çok çabaladı. Çalmadık kapı bırakmadı. Başbakanla bile görüştü. Ancak Cemilini son kez göremeden gitti" diye konuştu.

Berfo Ana'nın, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin 7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelmesi, duruşma salonunda bulunanlar tarafından uzu süre alkışlanmıştı. Davaya müdahil olan Berfo Ana, duruşmada söz almış ve Kenen Evren'e tepki göstererek, "Kenan Evren utanmadın mı? Sen benim çocuğumu niye böyle yaptın? Sana da inşallah büyük ceza verilirler, inşallah evin yıkılır, yuvan dağılır, ocağın dağılır. Utanmaz. Sen benim ocağımı söndürdün, yuvamı dağıttın. Çocuğumu aldın niye getirmedin namussuz herif" diye konuşmuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Kırbayır İstanbul Ardahan Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title