Haberler

Belediye personeli, boş vakitlerinde sokak hayvanlarına sıcak yuva yapıyor

Güncelleme:

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli personeller, sokakta yaşayan hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için gönüllü olarak yuva yapıyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli personeller, sokakta yaşayan hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için gönüllü olarak yuva yapıyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışanları, gönüllü olarak mesai saatleri dışında sokakta besledikleri hayvanları sıcak yuvaya kavuşturmak için kolları sıvadı.

Belediyenin barınakta oluşturduğu atölyede, çalışan gönüllüler yaptıkları yuvaları sokak hayvanları için çeşitli noktalara yerleştiriyor.

Kedi ve köpek evleri yapılıyor

Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, AA muhabirine, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın destekleriyle kentteki sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl kış aylarının diğer yıllara göre daha etkili geçtiğini, bu nedenle sokak hayvanlarının sıkıntı yaşadığını kaydeden Aslantaş, kurumda çalışan personelin talebi üzerine sokak hayvanları için yuva yapmaya başladıklarını belirtti.

"Personelimiz boş vakitlerinde atölyemizde kedi ve köpek evleri yapıyor. İlk etapta 100 yuva yapmayı hedefliyoruz." diyen Aslantaş, amaçlarının sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak olduğunu aktardı.

Sokak hayvanlarına sadece barınakta bakmadıklarını sokakta bulunan hayvanları da aç ve susuz bırakmamak için gece gündüz ekiplerinin çalıştığını dile getiren Aslantaş, ağır kış aylarında hayvanların aç ve susuz kalmaması için gayret gösterdiklerini anlattı.

"Sokaktaki hayvanlar bizlere emanet"

Belediye personeli Yunus Asma da ekipte gönüllü yer aldığını, her gün sokak hayvanları için gönüllü olarak yuva yaptığını söyledi.

Sokak hayvanlarının yardımına koştuklarını anlatan Asma, arkadaşlarıyla boş zamanlarında atölyede sokak hayvanlarını yuvaya kavuşturmak için çalıştıklarını bildirdi.

Serkan Polat ise arkadaşlarıyla sokak hayvanlarına fayda sağlayacak önemli bir işe imza attıklarını aktardı.

Polat, "Yaptığımız yuvaları hayvanların yoğun olduğu yerlere bırakıyoruz. Sokaktaki hayvanlar bizlere emanet. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz nasıl bu dünyada yaşıyorsak onların da yaşama hakkı var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ kedi Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Uğurcan Çakır hangi takımda oynuyor? Uğurcan Çakır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Altay Bayındır hangi takımda oynuyor? Altay Bayındır hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Mert Günok hangi takımda oynuyor? Mert Günok hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Digitürk TRT Spor hangi kanalda 2024? Polonya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Polonya Türkiye maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Polonya Türkiye maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Polonya Türkiye maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Arda Güler neden yok? Polonya Türkiye milli maçta Arda Güler neden yok, sakat mı? EURO 2024 Arda Güler milli takımda mı? Basketbol şampiyonluk play off serisi kaç maç? #127936 Fenerbahçe Anadolu Efes hangi kanalda? Ortalama 70 olunca teşekkür alınır mı? Kaç puanla teşekkür alınır? 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 puanla teşekkür alınır mı?
BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin Gazze için önerdiği ateşkes tasarısını kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title