Haberler

Belediye başkanı kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka verdi! Tepkilere yanıtı da hayli ilginç

Güncelleme:

Bolu'ya bağlı Yeniçağa belediyesinin başkanı Recayi Çağlar, kendisine karaciğer nakli ameliyatı yapan doktor Sezai Yılmaz'ın ismini kentteki parka verdi. Bu duruma ise İYİ Parti cephesinden tepki gecikmedi. İYİ Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Hendekçioğlu, "Olmadı Recai başkan olmadı" diyerek karardan dönülmesini istedi. İYİ Parti cephesinden gelen tepkilere yanıt veren Çağlar ise "Yeniçağalıların duasını aldık ama 3-5 tane boş tenekenin sesine de kulak asmadığımı belirtmek istiyorum" dedi.

Yeniçağa ilçesinde 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Recayi Çağlar'ın, 10 yıldır süren karaciğer rahatsızlığı 4 yıl önce ağırlaştı. Çağlar, 4 yıl boyunca Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gördü ancak sağlığına kavuşamadı. Hastalığının iyice kötüye gitmesiyle Çağlar'a karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Tehlikeli olması nedeniyle Çağlar'ın ulaştığı çok sayıda doktor, ameliyat etmeyi reddetti. Çağlar, eski Bolu valisi, o dönem de Malatya valisi olan, şu anda da Isparta valisi olarak görevini sürdüren Aydın Baruş'a durumu anlatarak, yardım istedi. Başkan Çağlar, Vali Baruş'un aracılığıyla Malatya'da alanında uzman, Türkiye'nin sayılı hekimlerinden Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde muayene edildi. Yılmaz, Başkan Çağlar'ı ameliyat etmeyi kabul etti. Çağlar için nisan ayında uygun donör arandı. Özellikle Bolu'da sosyal medyada kampanyalar başlatıldı. Yakınları başta olmak üzere yüzlerce kişi, Başkan Çağlar'a donör olmak için başvuruda bulundu ancak uygunu bulunamadı.

Kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka veren belediye başkanına İYİ Parti'den tepki

12 MAYIS'TA AMELİYAT OLDU

Bolu'nun Gerede ilçesinde yaşayan Ergin Arslan da sosyal medyadan görüp, Recayi Çağlar'a ulaştı ve maddi karşılık beklemeden donör olmak istediğini söyledi. Yapılan kontrollerde Ergin Arslan'ın karaciğeri Başkan Çağlar'la uyumlu çıktı. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde 12 Mayıs'ta Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla nakil, başarıyla yapıldı. Naklin ardından sağlığına kavuşan Çağlar, haziran ayında görevine geri döndü.

Kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka veren belediye başkanına İYİ Parti'den tepki

DOKTORUNUN İSMİNİ PARKA VERDİ

Başkan Çağlar'ın göreve başlamasıyla Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1'inci Oturumu gerçekleştirildi. Oturumda Yeniçağa Gölü yanındaki parklara, ilçenin eski belediye başkanları ve önemli kişilerinin aralarında bulunduğu 7 kişinin adının verilmesi kararlaştırıldı. Başkan Çağlar, 8'inci isim olarak kendisini ameliyat eden ve sağlığına kavuşmasını sağlayan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın isminin verilmesini önerdi. Çağlar'ın önerisi, meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi. Sezai Yılmaz'ın ismi parka verildi ve tabela yerleştirildi.

Kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka veren belediye başkanına İYİ Parti'den tepki

İYİ PARTİ'DEN ANINDA TEPKİ

Parka hekimin isminin verilmesine, İYİ Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Mustafa Hendekçioğlu tepki gösterdi. İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından parkın fotoğrafı da paylaşılarak, "Olmadı Recayi Başkan olmadı. Bu sana hiç yakışmadı. Yeniçağa ilçemizde gölün kenarında bulunan bu parka, senin şahsını ameliyat eden doktorun adını vermen yakışmadı. Yeniçağa ilçemize hizmet eden o kadar belediye başkanı ve bürokrat varken bu olmadı. Yaptığın iyi işleri her zaman takdir ederiz fakat yanlış yapınca 'dur' demek hakkımız. Yeniçağa halkı bundan çok rahatsız. İnşallah bizi dinlersin bu yanlıştan dönersin" denildi.

Kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka veren belediye başkanına İYİ Parti'den tepki

'TEK BAŞIMA İSİM VERME YETKİM YOK'

Tepkilerle ilgili konuşan Başkan Çağlar ise tek başına isim verme yetkisinin bulunmadığını vurgulayarak, "Daha önceden alınmış olan bir meclis kararı vardı. Yeniçağa'ya hizmet etmiş bütün belediye başkanlarımızın, ilçede değeri olan diğer kişilerin isimleri parklara ve sokaklara verdik. Onların hatıralarını yaşatmak için meclis kararıyla bunu yaptık. Benim tek başıma bir yere isim verme gibi bir yetkim yok. Prof. Dr. Sezai Yılmaz hoca, dünya çapında bir ilim adamı. Bu işin ehli olan dünyada ya 1 tane var ya 2 tane var. Böyle bir ilim adamının ilçemde isminin yaşamasını şu amaçla düşündük. Hem benim kendi ahde vefamı belirtmek için ismini koymak istedim hem de altında yatan düşüncem şu; Bolu'dan benim başıma gelen bu rahatsızlık, burada yaşayan başka bir vatandaşımızın da başına gelirse burada hoca ne düşünür? Bolu'da benim bir ismim var diye düşünür. Ona göre yardımcı olur. Hoca tabi ki hasta ayrımı yapmaz ama tabi ki bir farkı olacak bunun. Öyle değil mi? Ben bunu düşünerek yaptım. Başka bir art niyetim yok" diye konuştu.

"3-5 BEŞ BOŞ TENEKENİN SESİNE KULAK ASMIYORUM"

Eleştirilerin, kendisine yönelik haksızlık olduğunu savunan Başkan Çağlar, "Tutup da bir şarkıcının, türkücünün adını vermedim. Bir bilim adamının adını verdim. Şarkıcının ismini versem hiç tepki olmazdı. Veren arkadaşlarımız oldu. Ona da saygı duyuyorum. O da meclisten çıktı ama hiç kimse tepki yapmadı. Bir ilim adamının ismini vermeme bu kadar tepki yaptılar. Bunda ben kasıt arıyorum. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Ben Yeniçağa'ya şu ana kadar 8,5 yıl belediye başkanlığı 30 senedir de belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. İyi hizmetler yaptık. Yeniçağalıların duasını aldık ama 3-5 tane boş tenekenin sesine de kulak asmadığımı da belirtmek istiyorum. Eleştiriye açığız, her şeyin bir usulü var. Çok ayıp oluyor bunlar" dedi.

Kendisini ameliyat eden doktorun ismini parka veren belediye başkanına İYİ Parti'den tepki

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recayi Çağlar Sezai Yılmaz Yeniçağa Bolu Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (12)

vatandaş rıza:

Vweersin kardeşim ne olmuş Fesli kadirin adını bile veriyorlarbir emekci doktorun adını vermişler cokmu

34
8
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

6lı masanın durum belli bunlar üljeyi böylemi yönetecek biri tenekeci olur biride davulcu

13
25
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Keşke efendi hazretlerinin ismini verselermiş ülkemize çok faydaları dokunan bir şeyh ti

4
25
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bu efendi hazretleri kimmiş acaba

yanıt10
yanıt3
Hüseyin Sevindir:

Prof.Dr Sezai YILMAZ bu ülkenin kahramanlarından birisidir. Para pul işini bırakmış kendisini insanlığa adamıştır. Binlerce insanın hayatını kurtarmış, bir o kadarı için de ter dökmüştür.

11
4
yanıtYanıtla
Mehmet Mentese:

Helal olsun başkan cok nazik güzel bir düşünce tebrik ederim böyle degerli insanlarin ismini vermen.bunu eleştirenlerin acaba millete devlete bir faydasi olmuşmu bu degerlere sahip çikmayanlar iktidara gelip türküyeyi yönetecekler vah halimize vah sayin hendekci oglu özür dileyip hemen istifa et biraz gurur varisa tabiki

6
9
yanıtYanıtla
Ali İğsek:

ameliyat masraflarıda belediyeden dir . şimdi bunumu laf edelim

9
3
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

sayın başkan sen haklısın. karşı çıkanlar saçmalamış. eminim ki paris hiltonun adını verseydınız hiç tepki göstermezlerdi ve bi düşünün paris hiltonun bu ülkeye ne faydası olmuşsa artık.

1
4
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Belediyeler babanızın çiftliği gibi.Amcan dayın ve Paran yoksa vatandaş sizin gözünüzde bir hiçtir.

5
0
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Belediyeler belediyeler"istediğiniz yere bina yapmak için 4 kat 6 kat 8 kat 10 kat çıkma izni verir bunuda kot farkı diye anlatırsınız.Oysa bunlar yanyana binalardır.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title