Haberler

Bebek Ölümünde 46 Günde Tahliye Aileyi Çıldırttı

Bayan Öğretmenin İlk Mahkemeye Çıkarılmadan Tahliye Edilmesine Bebeğin Anne ve Babası İsyan Etti.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 10 aylık bebeğin ölümüne neden olduğu iddiası ile tutuklu bulunan bayan öğretmenin ilk mahkemeye çıkarılmadan tahliye edilmesine bebeğin anne ve babası isyan etti.

Meydana gelen kazada ehliyetsiz araç kullanırken 10 aylık Ali Berke Serçe ile annesine çarparak, Ali Berke'nin ölümüne annesi 36 yaşındaki İlkay Serçe'nin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddiası ile tutuklanarak cezaevine konulan 32 yaşındaki Öğretmen Zeynep Oduncu'nun ilk mahkemesine çıkmadan, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine aile isyan etti. 25 Aralık 2010 tarihinde Yeşilyurt Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde 42 PC 359 plakalı aracıyla seyir halinde ilerlerken bir anda direksiyon hâkimiyetini kaybeden Tarsus Bahar Okulu'nda görevli öğretmen Zeynep Oduncu, karşı şeride geçip, kaldırımda bulunan bebek arabası içerisindeki 10 aylık Ali Berke Serçe'ye ve annesi İlkay Serçe'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle Ali bebek ağır şekilde yaralanırken, annesi ise hafif yaralandı.

Olay yerine gelen ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ali Berke Serçe, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Meydana gelen kazanın ardından otomobil sürücüsü Zeynep Oduncu gözaltına alındı. Oduncu, çıkarıldığı Adliye'de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Anne İlkay Serçe ve baba Yılmaz Serçe, ise 3 çocuklarında en küçüğü olan Ali'yi kaybetmenin derin üzüntüsü geçirdikleri kötü günlerle birlikte mahkeme gününü bekleyeme koyuldu. Ancak 10 aylık Ali Berke'nin annesi İlkay Serçe ve babası Yılmaz Serçe, ehliyetsiz şekilde araç kullanırken, çocuklarına çarparak ölümüne neden olduğu iddiası ile tutuklanarak cezaevine konulan, 32 yaşındaki Öğretmen Zeynep Oduncu'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını duyunca isyan ettiler.

Kazayı anlatan anne İlkay Serçe, "Onun bizim üzerimize yalpalayarak geldiğini fark ettiğim an oğlumu aldım kaldırıma çıkardım. Çıkardığım an ben bebek arabasını tutmuş haldeyken bize çarptı ve kendimizi yerde bulduk. Baktım oğlum hiç gözükmüyor arabanın altıda kalmış. Ondan sonra eşi bindi arabaya, çocuğum otomobilin altındayken çıkartmak için arabayı geri çekti. Oğlumu çıkarttılar. Oğlumun kafası ezilmiş, adli raporda var. Kafasının üzerinden geçmişler. Belki de çocuğumu o ezdi, ikisi de iştirakçi, oğlumu öldürdüler, ikisinden de şikayetçiyim" dedi.

Geçirdikleri kazada 10 aylık bebeğini yitiren anne İlkay Serçe, olayı anlatırken gözyaşlarını tutamazken, Adalet sistemine isyan etti. Meydana gelen trafik kazasında kusurlu olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konulan ehliyetsiz olduğunu iddia ettiği bayan sürücü Zeynep Oduncu'nun ara karar ile tahliye edilmesine sinirlenen İlkay Serçe 'Nasıl bir adalet sitemi bu anlamıyorum ben bunu"

diyerek gözyaşları içinde kaldı. Karara isyan eden Serçe, "Bunlar nasıl bir eğitmen" diye sorarak tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Evvelsi güne kadar içerdeydi. Tensip kararı ile Ağır cezadan herkesin hayretler içinde kaldığı bir kararla çıktı. Şimdi dışarıda, iki tane çocuğu varmış, ben içim acıyordu. 'O halde çocuklarını göremiyor' diye. Ama ben çocuğumu hiç göremiyecem, evvelki gün kollarına almış çocuklarını, ben alamadığım halde kendi çocuklarını almış kucağına. O kadar yalvardılar, o kadar kişileri araya soktular yapamayınca, nasıl hallettiler bu işi, nasıl bir Adalet sistemi anlamıyorum ben. Nasıl becerdiler bu işi' kimleri araya soktular. Kim var bunun arkasında' Çocuğumu öldürdüler. Kendi çocuklarına kavuştular ama, ben kavuşamıyorum çocuğuma kavuşamıyorum. Oğluma kavuşamıyorum. Aldılar elimden oğlumu aldılar. Nasıl bir kararla çıktı o kadın. Anlamıyorum nasıl çıkar bu kadın. Ehliyeti yokmuş, sürücü testinde bulunuyormuş ve okul çıkış saatiydi. Okul parkı da yakındaydı. Nasıl bir eğitmen, karı, koca eğitmen bunlar, öğretmen. Öğretmenler, nasıl bir sistem bu nasıl bir adalet bu. Anlamıyorum, ikisi de nasıl bir eğitmen, anlamıyorum, o çocukları nasıl eğitiyorlar' Nasıl anlatıyorlar bu dersi öğretiyorlar o çocuklara"

Yaşadıkları acıyı dile getiren baba Yılmaz Serçe 'Ben yaşadığımı kimsenin yaşamasını istemiyorum, çok acı bir olay, yaşamayan bilemez, Çocuğumun soğuk yüzünü öperek toprağa indirdim, kendi ellerimle. Mahkeme yapılmadan şu anda serbest kalmış. Benim sadece dediğim laf şu şeriatın kestiği parmak acımaz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title