Haberler

BDP ve Dtk'nın 'Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu' Çağrısına Van'da Kısmen Uyulurken,...

Boykot çağrısına Hakkari'de büyük oranda uyuldu.408 okulun bir çoğunun sınıfları boş kaldı.

Hakkari'de BİR YANDA TÖREN BİR YANDA BOYKOT

Boykot çağrısına Hakkari'de büyük oranda uyuldu. 408 okulun bir çoğunun sınıfları boş kaldı. Bir yanda boykot yapılırken, bir yandan da yeni eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle resmi tören düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim okulu bahçesindeki törene Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, kurum amirleri, öğretmenler ve yaklaşık 100 öğrenci aileleriyle birlikte katıldı.

"ÇOCUKLARI EĞİTİMDEN MAHRUM EDENLERİ KINIYORUM"

Öğrencilerle sohbet eden Vali Kalkan, törende okunan şiirleri de dikkatle dinledi. Hakkari'de boykotun çok etkili olmadığını belirten Vali Kalkan, okulların ilk günü olması nedeniyle öğrencilerin okula gitmediğini söyledi. Çocukların eğitimine engel olanları kınadığını belirten Vali Kalkan, şöyle konuştu: "Genelde ilk hafta çocukların sınıflara, derslere alıştığı haftadır. Bugün bakın törende 200 çocuk ve aileleri vardı. Ben onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çocukların okuması yönündeki engellerin kaldırılması için gayret sarf edilmesine rağmen, birilerinin bu çocukların eğitimden mahrum edilmesine, engellenmesini sağlamaya dönük gayretlerini de Hakkari Valisi olarak kınıyorum. 2013-14 eğitim öğretim yılı tüm ülkemize olduğu gibi ilimize de barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hepimiz çocuk sahibiyiz, evlat sahibiyiz. Hepimizin arzusu çocuklarımızın en iyi okullarda okuması, en iyi öğretmenlerden eğitim almasıdır. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Özellikle yönetici ve öğretmen arkadaşlarımdan ricam bu çocukların sosyalleşmesine yardımcı olmalarıdır."

Sınıfları gezen Vali Kalkan, okula gelen öğrencilere kışlık bot hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Kalkan Hakkari Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title