Haberler

BDP'li Zenderlioğlu: "Türkiye'ye Barış Lider Öcalan'ın Serbest Bırakılması Halinde Gelir"

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kürtlerin silahlı mücadeleyi sürdürebilecek kabiliyette olduğunu savunurken, "Türkiye'ye barışın ancak Kürtlerin bir statü alması ve liderleri Öcalan'ın serbest bırakılması halinde gelebileceğine"...

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kürtlerin silahlı mücadeleyi sürdürebilecek kabiliyette olduğunu savunurken, " Türkiye'ye barışın ancak Kürtlerin bir statü alması ve liderleri Öcalan'ın serbest bırakılması halinde gelebileceğine inanıyorum" dedi.

Rusya'nın Sesi'ne göre, Zenderlioğlu, çözüm sürecine ilişkin, Kürtlerin gerekli olması halinde silahlı mücadeleye devam etmeye hazır olduğunu, ancak barış yolunu seçtiğini söyledi. PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt Sorunu'nun çözümü için yol açarak yeni bir etap başlattığını savunan Zenderlioğlu, "Kürtler hiçbir zaman savaşı istememişlerdir, ancak iktidar makamlarının sert politikası onlara başka bir çıkar yol bırakmamıştı" dedi.

Zenderlioğlu, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır süren savaş, Türkiye'deki tüm halklara acı verdi. Kürt tarafı silahlı mücadeleyi sürdürebilecek kabiliyettedir. Ancak barış yolunu seçmiştir. Barışa ulaşmak için her şeyi yaptık ve yapacağız. Bugün artık kan dökülmüyor, bu en önemli husustur. Kürt tarafı ateşkes ilan etti ve silahlı gerilla birliklerinin Türkiye dışına çıkma süreci başladı. Hükümet ise bu tarihi sürece cevabi bir adım atmalıdır, bu adım ülkede barışa ortak yönelimin teyidi olacaktır. Türkiye'ye barışın ancak Kürtlerin bir statü alması ve liderleri Öcalan'ın serbest bırakılması halinde gelebileceğine inanıyorum. İktidar partisinden cevabi adımlar bekliyoruz, ümit ediyoruz ki fazla bekletilmeyiz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüsamettin Zenderlioğlu Abdullah Öcalan Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title