Haberler

"Bütün Özgürlükler Bizim Olsun"

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, başörtülü milletvekillerine ilişkin "Bu yıllardır kadınların meydanlarda verdiği mücadelenin sonucudur." dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, başörtülü milletvekillerine ilişkin açılan usul tartışmasında "Bu yıllardır kadınların meydanlarda verilen mücadelenin sonucudur. Ama Türkiye'de sadece başörtüsü değil, insanların dilleri, inançları, kimlikleri yasaklıdır. Bütün özgürlükler bizim olsun" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda partisi adına konuşan Buldan, ilk olarak yıllar önce Merve Kavakçı olayında yaşananların, tekrarlanmamasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Bu kazanımın "Bu yıllardır kadınların meydanlarda verdiği mücadelenin sonucudur" diyen Buldan şöyle devam etti.

"Çünkü AKP 11 yıldır türban konusunu gündemine almamıştır. Geçen yıl vekilimiz Altan Tan'ın verdiği türbana ilişkin kanun teklifi AKP'li milletvekilleri tarafından rededilmiştir. Türkiye de sadece türban yasaklı değildir. Türkiye'de diller, inançlar yasaktır. Artık herkesin Türkiye'nin özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratmak zorundayız. Kadınların ne takacağına, ne giyeceğine ilişkin erkekler konuşmasın. Biz kadınlar nasıl giyineceğimizi nasıl yaşayacağımızı sizden öğrenmek istemiyoruz. Kadına yönelik her türlü haksızlığa karşı biz kadınlar biraraya gelmemiz gerekir.

Kadınlar tek ses olduğu ve tek yürek oldukça mücadelemiz daha da büyütecek, Türkiye'de kadına bakış açısı değişekcektir. Birlikte mücadeleye çağırıyorum. Bütün özgürlükler bizim olsun diyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Pervin Buldan Merve Kavakçı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title