Haberler

Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri İçin Talimat Verdi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Suriyeli Türkmenlerin durumu değerlendirmek üzere ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Rus uçaklarının desteğiyle Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek son durumla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Davutoğlu'nun söz konusu saldırılarla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştüğü ve son durumla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

MİT MÜŞTEŞARI'NA GEREKLİ TALİMATI VERDİ

Başbakan Davutoğlu'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Başbakanlık Resmi Konutu'na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

BM'YE KONUYLA İLGİLİ MEKTUP GÖNDERİLDİ

Başbakanlık kaynakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na da bir mektup gönderilerek, BM'nin bir an önce konuyu ele almasının talep edildiğini bildirdi.

DIŞİŞLER BAKANI, ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Yetkililer, Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i aradığı ve bu görüşmede durumla ilgili değerlendirme yapıldığını belirtti.

Rus tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin net bir şekilde iletildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Sinirlioğlu Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan Hulusi Akar Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (129)

21 liceli:

türkiyede kürtleri katledin suriyede içişlerine karışın yaw bu devletin allah ta belasını versin

34
113
yanıtYanıtla
bit yeniği:

Senin belanı vermiş zaten belalı konuştuğundan belli

yanıt35
yanıt12
SORU:

Burda ülkesine silahla bas kaldiran terörist oluyor suriye de baskaldiran özgürlük savascisimi oluyor? Devletine silahla bas kaldirani destekleyen ülkelere ne denir acaba?

76
5
yanıtYanıtla
mehmedov:

AKP nin yeni bakani turkesin yaptigi bi aciklama var MIT TIrlari ile ilgili. sevgili akp liler. bi izleyin. ikisinden biri biri yalan ci icinizdeki. silahlar kime gidiyo

50
15
yanıtYanıtla
Palulu:

Bizene onlardan bizim vatandaşlar değilki

24
33
yanıtYanıtla
Mehmed:

Ve AKP uzun süren görüşmeler - toplantılar sonunda Rusya''yı Türkmenlere yaptığı saldırılar yüzünden kınamaya karar verir. . . Boyun Rusya''ya yetmez küçük enişte hadi başka kapıya. . .

30
20
yanıtYanıtla
mercan:

hemen ağa babalarına abd ye şikayet etmişler rusyayı. . suriye orda terör operasyonu yapıyor sivilin elinde silah ne arasın hemde ağır silah

33
13
yanıtYanıtla
Eren:

Talimat geldi yok cevap verildi derken kardeşlerimiz şehit oluyor Başbakan hemen derhal Rusya ve Suriye''ye karşı Türkiye''den yetiştirilmiş özel birlikler gitsin yoksa sizin sabrınıza iş kaldı ise Türkmen''ler haritadan silinir çBukkkkkk olunnnnnnnnn

9
35
yanıtYanıtla
Turan Mobil-ANDROID:

liceli Allah.senin belanı vermiş hain olmuşşun

2
40
yanıtYanıtla
mercan:

hayde rusya çabucak köklerini kurut bir daha türkiyenin ikiden bir türkmenleri bahane edip suriyeye müdahil olmasın.

19
23
yanıtYanıtla
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title