Haberler

BAYBURT Ağaçların arasında, kuş cıvıltıları eşliğinde eğitim görüyorlar

Güncelleme:

Ağaçların arasında, kuş cıvıltıları eşliğinde eğitim görüyorlarBAYBURT'ta öğrencilerin doğa bilincini artırmak, yaşama ve gözleme dayalı öğrenimi desteklemek amacıyla 'Orman Okulu' projesi hayata geçirildi.

Ağaçların arasında, kuş cıvıltıları eşliğinde eğitim görüyorlar

BAYBURT'ta öğrencilerin doğa bilincini artırmak, yaşama ve gözleme dayalı öğrenimi desteklemek amacıyla 'Orman Okulu' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrenciler, çam ağaçları arasında ve kuş cıvıltılarının içinde hem ders işliyor hem de oyunlar oynuyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, öğrencilerin doğal yaşamla iç içe temel yaşam becerilerini geliştirerek öğrenebilecekleri eğitim ortamları oluşturulmasına yönelik başlattığı Orman Okulu Projesi, Bayburt'ta hayata geçirildi. İl Özel İdaresi bünyesindeki Aslan Dağı Orman Evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilerek Orman Okulu'na dönüştürüldü. Orman Okulu'na gelen öğrenciler, doğayla iç içe bir şekilde hem eğitim görüyor hem de oyunlar oynuyor.

'SALGININ VERMİŞ OLDUĞU STRESİ DE ATIYORLAR'

Öğrencilerle birlikte Orman Okulu'na gelen Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adil Kacır, 'Öğrencilerimizle birlikte ders sonrası farklı etkinlikler icra ediyoruz. Eğitim-öğretim sürecinde eğitim ortamlarının önemi çok dikkat çeker, bizler de Aslan Dağı'ndaki Orman Okulu'na geldik. Kuş seslerinin içinde ve çam ağaçlarının arasında etkinlikler yaptık, öğrencilerimiz kitap okudu. Daha sonra öğretmenleri ile birlikte müzakeresini yapıtılar. Yine çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim eğitimini burada icra ettik. Ayrıca bu alanda çok fazla yabani hayvan var. Çocuklarımız, bu hayvanlar için doğaya yem bıraktılar. Evlerinden getirdikleri yiyecekleri araziye bıraktılar. Özellikle tavşanların bu yiyecekleri yediğini görmeleri hepsini çok mutlu etti. Bu tip etkinlikler çocuklarımızın ders motivasyonlarını da çok artırıyor. Pandemi döneminde ev ortamından sıkılan çocuklarımız böyle güzel mekanlarda yürüyüş yaparak, salgının vermiş olduğu stresi de atıyorlar' dedi.

'ÇOK MUTLU OLUYORUM'

Öğrencilerden Yusuf Aslan, 'Derslerimizi bitirdikten sonra buraya geliyoruz, tavşanlara yem veriyoruz, onları besliyoruz ve sonra da kartopu oynuyoruz. Çok mutlu oluyorum, okula gitmek çok güzel bir şey. Doğada yürüyünce kendimi değişik hissediyorum' diye konuştu.

'BURASI BİZE ÇOK İYİ GELİYOR'

Orman Okulu'na geldiği için çok mutlu olduğunu anlatan Mustafa Kardeş, "Burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz, kitap okuyoruz, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Sonra da Aslan Dağı'nda kartopu oynuyoruz, tavşanları besliyoruz. Pandemi döneminde burası bize çok iyi geliyor, hem derslerimiz açısından hem moral motivasyonumuz açısından çok mutlu oluyorum? şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toros Dağları Ziya Selçuk Bayburt Haberler

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title