Haberler

Batman'daki Demokrasi Nöbetine Suriyeli Sığınmacılar da Katıldı

Batman'daki demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldıArif ARSLAN/BATMAN (DHA)-BATMAN'da her akşam Valilik Kavşağı'nda düzenlenen demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı.

Batman'daki demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı

Arif ARSLAN/BATMAN (DHA)-BATMAN'da her akşam Valilik Kavşağı'nda düzenlenen demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı. Türk Bayrağı'nı eline alan Suriye uyruklu Ahmet Hüseyin, "Buraya yerleştik, vatandaşlık beklediğimiz Türkiye'de mutluyuz" dedi.

Batman'da darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine katılanlar, gece yarısına kadar nöbetlerine devam ediyor. Valilik Kavşağı'nda elinde bayrakla dolaşan, yere serdikleri kilim ve halılarla nöbete destek verenler ilginç görüntüler oluşturdu.

Valilik kavşağında günlerdir süren darbe karşıtı gösterilere AK Parti il teşkilatı, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul'dan etkinliğe katılan Sedat Uçar ve bir grup, okuduğu ilahiler ile kalabalığı coşturdu. Ölürüm Türkiye şarkısının Kürtçe seslendirilmesine eşlik eden 65 yaşındaki Ahmet Hüseyin, elinden düşürmediği bayrakla dakikalarca meydanda halay çekti. Suriyeli sığınmacı olduğunu belirten Ahmet Hüseyin, Türkiye'ye yerleşmekten mutlu olduğunu belirterek, "Uzun süredir buradayız. Burayı çok seviyoruz. Darbe girişimcilerine en güzel yanıtı halk bu meydanda veriyor" dedi.

Öte yandan Valilik Kavşağı'ndaki demokrasi nöbetine katılan vatandaşların oturması için yerlere kilim serildiği görülürken, etkinliğe katılan vatandaşlara çay, ayran, simit, tatlı gibi çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hüseyin Türkiye Suriye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title