Haberler

Batman'da Yasaklı Bölgeye Giren Belediye Başkanı ile Birlikte 83 Hdp ve Dbp'li Gözaltına Alındı

Batman'da yasaklı bölgeye giren belediye başkanı ile birlikte 83 HDP ve DBP'li gözaltına alındı BATMAN'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü Kilim Mezrası'nda düzenlenen ve 1 PKK'lının öldürüldüğü ve sivillerin girişine yasak operasyon bölgesine girmek isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Vekili Gülistan Akel ve 83 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Batman'da yasaklı bölgeye giren belediye başkanı ile birlikte 83 HDP ve DBP'li gözaltına alındı

BATMAN'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü Kilim Mezrası'nda düzenlenen ve 1 PKK'lının öldürüldüğü ve sivillerin girişine yasak operasyon bölgesine girmek isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Vekili Gülistan Akel ve 83 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sason'a bağlı Kelhasan Köyün Kilim Mezrası'nda perşembe gecesi başlatılan operasyonda sıcak temas sağlandı. Dün çıkan çatışmada öldürülen 1 PKK'lının cesedi Sason Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, operasyon alanına ve yasaklı bölgeye dün saat 23.30 sıralarında girmek isteyen HDP'liler Jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında HDP Batman Belediye başkanı Sabri Özdemir, vekili Gülistüan Akel, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Gercüş Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya, İki köprü Belde Başkanı Osman Karabulut ile Batman İl Genel Meclis Başkanı Salih Altun ile bazı belediye meclis üyeleriyle Batman HDP İl Başkanı Rojda Sürücü, Batman DBP İl başkanı Mehmet Candemir'inde aralarında olduğu 83 kişi Sason Tabur Komutanlığı'na götürüldü.

KÖYLÜLER: BARIŞ İSTİYORUZ

Sason Tabur Komutanlığı'nda 83 kişinin işlemleri devam ederken sokağa çıkma yasağı kapsamında olan Kelhasan Köyü sakinlerinden Behçet Kara, yasağın bir an önce kalkmasını ve yaşamın normale dönmesini beklediklerini söyledi. Çatışmalı bir süreç istemediklerini belirten Behçet Kara, "Barış ve demokrasiyi istiyoruz. Madem barış diyorlar demokrasi diyorlar öldürmekle barış demokrasi olmuyor. Barışlar elini taşın altına koymakla oluyor, yani öldürerek barış olsaydı, tarih boyunca insanlar bir birini öldürdü ama sonunda her şey adaletle oluyor, barışla, demokrasiyle oluyor. Biz adaletli demokrasi istiyoruz. Sokağa çıkma yasağını istemiyoruz. Evet burada şuanda yasak var, insanlar hayvanlarını bahçelerine doğru dürüst gidemiyorlar" dedi.

ASKERDEN HDP'Lİ KADINLARA SANDALYA

Sason'a gitmek isteyen ve HDP'lilerin bulunduğu bir minibüs ise Yanıkkaya Jandarma Karakolunun Sason yolundaki kontrol noktasında durduruldu. İlçeye giriş izni verilmeyen ve sıcak altında bekleyen HDP'li kadınlara askerler sandalye verdi. Barış için Sason'a gitmek istediklerini belirten bir kadına cevap veren görevli komutan, "Bizde insanların ölmesini istemiyoruz. Bizim siyasetle işimiz olmaz, bize böyle emer verilmiş" dedi.

HDP Sason ilçe Başkanı Kazım Yavuz ise, "Asker ve gerillanın ölmemesi için canlı kalkan olmak istedik. Ancak izin verilmeyerek 83 kişi gözaltına alındı. Biz orda askere de canlı kalkan olmak istedik" dedi. Kadınlar Jandarma Karakolu Kontrol noktasında bir süre bekledikten sonra Batman'a döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Batman Sason Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title