Haberler

Batman'da Kürtçe Oyun Havaları

Güneydoğu'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Coşku İçinde Kutlandı. Halkın Yoğun Katılım Gösterdiği Törenler Sırasında Sıkı Güvenlik Önlemleri Alındı.

DİYARBAKIR'DA RENKLİ GÖSTERİLER

İSTANBUL Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'inde katıldığı törenlerde protokol üyelerini çelik kalkanlı sivil görevliler korudu.

Diyarbakır'daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla törenler başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in katılmadığı törenlere Başkan Yardımcısı Metin Klavuz Büyükşehir Belediyesi'ni temsil etti. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşı ve sonrasında anıta çelenkler sunuldu. Vali Hüseyin Avni Mutlu, çelenki anıta sunarken, çelenki getiren çevik kuvvet polisi, kaskı düşmek üzereyken son anda yakaladı. 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki çolak, 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kılavuz, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve tören sonrası çelik kalkanlı çanta taşıyan korumalar, protokol üyelerini, olası saldırılara karşı kordu. Tören bittikten sonra protokol üyeleri, valilik makamına doğru yürürken, Aysel Kaya ve elinte Türk Bayrağı bulunan kızıyla birlikte Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya yanaşarak 10 yıllık öğretmen olduğunu, ve bir süre önce eşi vefat ettikten sonra iki çocuğuyla ortada kaldığını belirterek, "Eşim öldükten sonra kendimi güvende hissetmemeye başladım. Bir lojman talebinde bulundum. Ama uzun süredir kimse ilgilenmedi. Valiliğe de başvurdum. Cevap alamadım. Bugün fırsatını bulup derdimi anlatmak istedim. Lojman verilirse kendimi güvende hissedeceğim" dedi.

Daha sonra Vali Mutlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk Stadyumu'nda hazırlanan kutlama programına katıldı. Liseli öğrencilerin modern ve çağdaş kıyafetleri ile sergiledikleri gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Stadyumda yapılan kutlamalara ise şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan Polis Okulu öğrencileri damgasını vurdu. Zeybek, misket, efe, horon, halay ve Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait oyunları başarı ile sergileyen polis okulu öğrencileri, pandomim gösterisinden sonra, oynadıkları zeybek oyununun sonunda, göğüslerinde taşıdakları Türk Bayrağı'nı açması stadyumda bulunan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Diyarbakır'daki liselerin hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerden sonra, Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ali Gaffar Okan Polis Okulu öğrencilerinin ortak yaptığı bayraklı gösteri ve hareketleri ise nefes kesti. Gösteriler sonunda kutlamalara sonradan katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki çolak, gösteriyi hazırlayan Yeneşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmenleri tebrik ederek kutladı.

BATMAN'DA KüRTçE OYUN HAVALARI

Batma'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, coşku içinde geçti. 16 Mayıs Stadyumu'ndaki törenlere

Vali Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel halkın bayramını kutladı. Emniyet Müdürlüğünün açtığı model uçak kursuna katılan öğrenciler kendi yaptıkları uçaklarla yarıştı. Vali Ahmet Turhan, Jandarma bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Becereceli ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel sembolik olarak kursiyerlerin yaptığı oyuncak uçakları fırlattı. Türk Hava Kurumu pilotları insansız hava uçağı olan ve uzaktan kumandayla çalışan Heron uçağını uçurttu. 19 Mayıs kutlamalarında ise Kürtçe oyun havalarıyla öğrenciler halay çekti.

TUNCELİ'DE RENKLİ KUTLAMA

Tunceli'deki kutlamalar Vali Musatfa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet çörten, Belediye Başkanı Vekili Şahin Kılıç, Tunceli üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ'un Atatürk Anıtı'na çelek sunmasıyla başladı. Törenler daha sonra Atatürk Stadı'nda sürdü. Buradaki törende gençlerin yaptığı renkli gösteriler, izleyenler tarafından coşkuyla karşılandı. Kutlamalar sırasında sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. TÖrende düzenlenen yarışmalarad derece alan öğrencilere ödülleri de verildi.

ŞIRNAK'TA COŞKU

Şırnak'ta 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Şehir Stadyumu'nda sürdü. Vali Vekili Ramazan Kurtyemez, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Belediye Başkan Vekili Zeynep İnal ve Şırnak üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz, vatandaşların bayramını kutladı. Şiirlerin okunmasından sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler coşku içinde izlendi. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunmalarının ardından şiir, kompozisyon, resim ve spor dalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

MARDİN'DE BUYüK İLGİ

Mardin'de 19 Mayıs kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geçen yıllara oranla büyük katılımın sağlandığı törenlerde Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Meret, halkın bayramını kutladı. Kutlamaların ardından statyumda yapılan gösteriler büyük ilgi gördü.

KOBRA GÖSTERİSİ

Siirt'te Vali Necati Şentürk, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın ve Siirt üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları Atatürk Stadı'nda halkın bayramını kutladı. Okkuların hazırladığı gösteriler ilgiyle izlenirken, dev Türk bayrağı açıldı. Törenler sırasında 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na ait Kobra bir helikopterin yaptığı gösterilertörene katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Bingöl'de törenler Vali İrfan Balkanlıoğlu, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Belediye Başkanı Serdar Atalay, halkın bayramını kutladı. Statdaki geçit töreninin ardından öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.

ELAZIĞ'DA AKŞAM KUTLANACAK

Elazığ'da 19 Mayıs kutlamaları Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Askeri birlikler ve öğrencilerin hazır bulunduğu çelenk sunmanın ardından törenler hava sıcaklığı nedeniyle akşam saat 19.00'da Atatürk Stadı'nda yapılacak.

DİYARBAKIR, BİNGÖL, TUNCELİ, ELAZIĞ, SİİRT, ŞIRNAK, BATMAN(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
title