Haberler

Batman'da "Barış, Demokrasi ve Özgürlük" Mitingi

Batman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Düzenlenen "Barış, Demokrasi ve Özgürlük" Mitinginde, Sözde Kürdistan Bayrakları ve Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Posteri Açıldı.

Batman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen "Barış, Demokrasi ve Özgürlük" mitinginde, sözde Kürdistan bayrakları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı.

Kültür Mahallesi Nevruz alanında yapılan mitinge,eski DEP Milletvekili Leyla Zana, DTP Batman Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ve çok sayıda partili katıldı. Batman'da görevli polisler ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nden yüzlerce polisin görev aldığı mitingde, sözde Kürdistan bayrakları ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı. DTP Batman İl Başkanı Salih Altun'un konuşmasından sonra otobüsün üzerine çıkan ve kalabalığı selamlayan eski DEP Milletvekili Leyla Zana'nın

konuşmasının ardından milletvekilleri de birer konuşma yaptı. DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Bu dönem yeni bir dönemdir. Yeni bir geleceği yönetmenin dönemidir. Bizim Ankara'da kalma sevdamız yoktur. Bu halk 5-6 yıl çatışmasızlık dönemini yaşadı. Türkiye'yi yönetenler 5-6 yıl içerisinde Kürt sorununu ağzına almadı. Ne yazık ki silahlar konuşmaya başlayınca tekrar konuşulmaya başladı. Bu halka barışla değil çatışmayla hakkınızı alırsınız demektir" dedi.

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da, "Yıllardır canınızla malınızla mücadele ettiniz ve bizi temsil ettiniz. Emin olun ki ortak çözebileceğimiz birçok sorun alanı var. Biz misyonumuzun farkındayız. Söyleyemeyecekleri söyleyecek tek partiyiz. Biz Türkiye'nin kuruluşunda vardık, demokratikleşmede de olacağız. Evet Kürtler vardır, sorunları vardır. O sorunlar bizim sorunlarımız diyeceksin. Sözde değil, özde farklılıklar. Biz 16 yıl sonra bu emaneti aldık. Bu emaneti her zaman halkımıza teslim etmeye

hazırız" diye konuştu.

(HİV-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title