Haberler

Baston Festivalinin İlk Günü Coşkulu Tamamlandı

Devrek Bastonu'nun dünyaya tanıtımı için düzenlenen 28.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali renkli görüntülerle başladı.

Devrek Bastonu'nun dünyaya tanıtımı için düzenlenen 28. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalin ilk gününde şarkıcı Yusuf Güney sahne aldı.

Bu yıl 29 Mayıs-02 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 28. Uluslararası Baston Festivali, sağlık ocağı önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinliğe, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer,

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kaymakam Cem Afşin Akbay, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Milli Piyango İdaresi Başkanı Recep Biçer, çevre ilçe ve belde belediye başkanları siyasi parti temsilcileri başkanları, daire amirleri, müdürler, belediye personeli ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından gerçekleştirilen konuşmalarda, Baston ustası Yurtta Dur, "Baston asa ile farkında olmadan aynı anlamda kullanılmaktadır. Oysa yapısal anlamda benzerlik taşısalar da kullanım amacı olarak farklılık gösterirler. Her canlı gibi insanlar da zor durumlarında bir dayanak noktası yani destek ararlar. Bastonun vücut ağırlığının yüzde onu kadar bir hafifleme sağladığı bilimsel olarak açıklanmaktadır. Bu nedenle bastonu yaşlılık göstergesi algılamasından kurtarıp bir aksesuar olarak görülmesini sağlamak gerekir. Devrek bastonu vermek onlara uzun ömür dilemenin en güzel yoludur. Ustalarımızın büyük emeklerle yaptıkları bastonları sizlerin beğenisine sunmak için sergiler açtık" dedi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "1984 yılında Veysel Atasoy zamanında baston ve güreş festivali adı altında başlayıp sonrasında baston ve kültür festivali olarak devam eden festivalimize sel nedeniyle bir kez, maden şehitlerimiz nedeniyle iki kez ara verdik. Milli Piyangonun 29 Mayıs çekilişinin de Devrek'te yapılması konusunda yaptığımız girişimlerin olumlu sonuç vermesi de festivalimizin 29 Mayıs'ta başlamasına neden oldu. Bir çok ilki başlattığımız festivalimizin bu yılki başlangıcı aynı zamanda İstanbul'un fethinin 560. yılına rastlamaktadır. Festivalimizi büyük konserlerden kurtarıp adına yakışır şekilde bastonun kültürümüzün sanatın ve sporun ön plana çıktığı birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiren ortak ortak değerlerimiz üzerinde buluşturup coşkumuzu sergilediğimiz aynı zamanda baston ve ilçe tanıtımına büyük katkı sağlayan organizasyon haline getirdik" dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, bastonun da en iyi dayanak noktası olduğunu belirterek, insanlarında baston gibi birbirlerine destek vermesi gerektiğini söyledi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar ise festivale destek veren ve katılan herkese teşekkür etti. Yerel sanatçı Ayhan Alaz tarafından yöresel türküler seslendirdi. Devrek Belediyesi Folklör Grubu ve şehir bandosunun gösterileri ise büyük ilgi gördü. Küçük folklörcülerin, Devrek köçek havasında yaptıkları köçek dansının koreografisi ve öğrencilerin koreografisi dikkat çekti. Programa katılan protokol ve davetliler tarafından festival meşalesi yakıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü standının açılışının ardından baston ve yöresel ürünler stantlarının açılışı gerçekleştirildi. Milli Piyango Özel Çekilişi'nin ardından Grup Renk Körü konseri ile festival coşkusu sürdü. Havai fişek gösterileri ile sahneye çıkan Pop Sanatçısı Yusuf Güney'in söylediği parçalarla Devrekliler coştu. Gençlerin ilgi gösterdiği konserde, genç kızların sürekli çığlıklar atması dikkat çekti. Haftaya yeni albümünün çıkağı müjdesini veren Sanatçı Güney ise, Karadeniz havalarının yanı sıra Anakara'nın bağları şarkısıyla da dinleyenleri mest etti. Sanatçı sergilediği çeşitli oyun figürleriyle de gençlerin beğenisi kazandı. Gecenin sonunda ise Devrek Belediye Başkanı Semerci tarafından sanatçı Güney'e teşekkür plaketi ve dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Ayyıldız Yusuf Güney Zonguldak Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title