Haberler

Başkentte Afrika ülkelerinin büyükelçi eşleri işbirliğini güçlendirmek için bir araya geldi

Güncelleme:

Türkiye'de yerleşik Afrika ülkelerinin büyükelçi eşleri, işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Ankara'da etkinlik düzenledi.

Türkiye'de yerleşik Afrika ülkelerinin büyükelçi eşleri, işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Ankara'da etkinlik düzenledi.

Hamamönü'nde bulunan Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'ndeki etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Gassan Muallim'in eşi Louma Kabalan Muallim, Ankara'daki Afrika ülkeleri büyükelçilerinin eşleri ve Afrika Kültür Evi Başkanı Zeliha Sağlam katıldı.

Madak, burada yaptığı konuşmada, "Dünyanın farklı köşelerinden gelen büyükelçilerimizin siz değerli eşleriyle bir araya gelmenin, insanlık için icra edilen önemli çalışmaların paylaşılması, işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olacağına inanıyorum." dedi.

Madak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleşen Türkiye'nin Afrika açılımı sayesinde, kıta ülkeleriyle ilişkilerin ve işbirliğinin geliştiğini, karşılıklı güven ve saygının arttığını ifade etti.

Afrika Kültür Evi'nin önemini vurgulayan Madak, "Afrika Kültür Evi sadece bölgenin kültürünü bize getirmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlarımız arasındaki duygusal bağları da güçlendiriyor." şeklinde konuştu. Madak, Kültür Evi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Lübnan Büyükelçisi'nin eşi Louma Kabalan Muallim de kadınlara umut vermek ve onları desteklemek için her zaman el ele verip çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Ankara'daki misyon şeflerinin eşleri olarak ihtiyaç duyulan her an destek olmanın insanlık görevleri ve yükümlülükleri olduğunu vurgulayan Muallim, "Bu renkli, yaratıcı ve samimi ev, Afrika ile yakınlaşmanın ve birlikte gönüllülük yapmanın en iyi yoludur." dedi.

Afrika Kültür Evi Başkanı Sağlam ise "Afrika Kültür Evi, karşılıklı anlayışı teşvik etme, çeşitliliği kucaklama ve kadınları güçlendirme konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası yaşanan duruma dikkati çeken Sağlam, "Devam eden bombardımanlardan etkilenen insanlar için kalplerimiz kederle dolu ve acıların sona ermesi için bir an önce ateşkes sağlanmasını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Sağlam, Afrika Kültür Evi'nde akademik seminerler, kültürel atölye çalışmaları ve Afrika mirasının zenginliğini vurgulayan etkinlikler düzenlendiğini anlatarak, "Bu girişimler yalnızca farklı kültürleri sergilemekle kalmayıp aynı zamanda diyalog, anlayış ve karşılıklı takdiri de teşvik etmektedir." dedi.

Afrika Kültür Evi, Emine Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok defa Afrika'ya yaptığı seyahatlerin neticesinde oluşturduğu fikir sonucu 2016'da hayata geçirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ankara Afrika Diplomasi Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title