Haberler

Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz'deki Selde Çalışmalarını Sürdürdü

Güncelleme:

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş hafta sonu Zonguldak, Bartın ile Kastamonu'nun sahil ilçelerinde etkisini gösteren selde oluşabilecek çarpılmaları engellemek ve heyelandan zarar gören şebeke unsurlarının onarılması için yoğun olarak çalıştıklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, 'Batı Karadeniz'deki sel süresince emniyet amaçlı kesintiler gerçekleştiren elektrik dağıtım ekipleri, selin etkisini yitirmesi ve arızaların onarılmasıyla bölgeye yeniden enerji sağladı' denildi.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş hafta sonu Zonguldak, Bartın ile Kastamonu'nun sahil ilçelerinde etkisini gösteren selde oluşabilecek çarpılmaları engellemek ve heyelandan zarar gören şebeke unsurlarının onarılması için yoğun olarak çalıştıklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, " Batı Karadeniz'deki sel süresince emniyet amaçlı kesintiler gerçekleştiren elektrik dağıtım ekipleri, selin etkisini yitirmesi ve arızaların onarılmasıyla bölgeye yeniden enerji sağladı" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Ekipler selin etkilerini göstermeye başladığı cumartesi günü, yükselen suların çarpılma tehlikesi oluşturduğu bölgelerde, can ve mal güvenliğini korumak için tedbir amaçlı enerji kesintilerine gitti.  Afet planları çerçevesince, diğer illerden gelen ekiplerle birlikte saha çalışanı sayısı kısa sürede 1000'i, araç sayısı ise 400'ü geçerken, ulusal iletim hatlarında yaşanan kesintilerle, selin elektrik arzı üzerindeki etkisi artış gösterdi.

"Bu süreçte selin çekildiği bölgelerde trafo binalarına giren su, moloz ve mili temizleyen Başkent EDAŞ ekipleri, kayan veya yıkılan direkleri yenileyip iletken kopuklarını onardı. Ekipler, binaların girişlerinde zarar gören sayaçların temizlenmesi ve arızalıların hızlıca değiştirilmesi sürecini başlattı. Batı Karadeniz'in insan eliyle ulaşılması güç, sık ormanlı yüksek kesimlerinde ise uzun süredir sahada faydalandığı İHA'ları kullanarak, arıza tespiti yapma faaliyetlerini teknolojinin imkanlarıyla sürdürdü.

"Trafoların güzergahında heyelandan kapanan bazı yolları kepçelerle açan Başkent EDAŞ ekipleri, hatların üzerine devrilen ağaçları ve selde hasar gören direkleri kaldırmak için vinçleri kullandı. Kamu kurumları ile koordinasyon halinde çalışan şirket, su tahliyesi için kullanılacak ve şebekeyi besleyecek pompalara jeneratörlerle enerji sağladı.

"Yağış, Pazartesi sabah erken saatlerinden itibaren etkisini yitirirken gün içinde de sel kademeli şekilde azaldı. Ulusal iletim hatlarındaki enerji kesintilerinin de giderilmesiyle Başkent EDAŞ ekipleri, güvenli noktalardan başlayarak bölgeye yeniden enerji vermeye başladı.Ekiplerin çalışmaları, pazartesi öğleden sonra enerjisiz trafo sayısını büyük oranda azaltırken, gece de sürdürülen yoğun çalışmalarla salı sabahı enerjisiz trafo sayısı sıfırlandı."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkent Elektrik Dağıtım Batı Karadeniz Zonguldak Kastamonu Karadeniz Şebeke Bartın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title