Haberler

Başkan Yazıcı, görme engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla gözlerine bandaj taktı

Güncelleme:

Tuzla'da 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Tuzla'da 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı görme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak amacıyla gözlerine bandaj taktı. Düzenlenen etkinlikte görme engelli bireyler skeç oynadı, şarkılar söyledi ve doyasıya oyunlar oynadı.

Tuzla Belediyesi öncülüğünde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezinde 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası için etkinlik düzenlendi. Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen etkinlikte görme engelli Mustafa Gürel Beyaz Baston Şiiri'ni, müzik öğretmeni olan Serdar Akyüz ile görme engelli Zübeyde Gülen, Anıl İpek ve Ömer Efe Yıldız solo konser verdi.Konserden oldukça keyif alan vatandaşlar sosyal medya hesabından konser dinletisini canlı yayın yaptı. Daha sonrasında ise görme engelli olan Mustafa Gürel ve Ekibi Beyaz Baston Skeci'ni Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı için oynadılar. Skeci çok beğenen Başkan Şadi Yazıcı sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik edip oyunculara beyaz baston dağıttı. Sonrasında ise kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Skeç sonrası Özel Çocuklar Komisyonu halk oyunları gösterisini izleyicilere sundu. Oyun sonrasında İstanbul Hoş Seda Görme Engelliler Müzik Grubu Dinletisi ile programa katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Eğlenceye de ortak olan Başkan Şadi Yazıcı görme engelli bireyler ve aileleri ile de karşılıklı oyun oynadı.

Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına dikkat çekerek, "7-14 Ocak arasında düzenlenen Beyaz Baston projesi çok hoşuma gitti. Sadece beyaz baston desek, görme engelliler haftası diye bir kelime kullanmayı istemiyorum. Sadece beyaz baston haftası olsa sanki daha iyi olur gibi geldi bana. Çünkü biz sizinle o kadar güzel duygular, o kadar güzel duygular yaşadık ki. Sizin gibi yürekleri açık, geleceği gören insanlara sevgiyle yaklaşan kardeşlerimizi görünce asıl bu haftanın Beyaz Baston Haftası olması gerektiği, ama diğer günlerin de kalbi kararmış, geleceği göremeyen, insanların kalbine bakamayan insanlar için de engelliler günleri diye de yaymak lazım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Tuzla Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title