Haberler

Başkan Tuna'ya Büyükelçilerden Ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya, Ukrayna ve Hindistan Büyükelçileri nezaket ziyaretinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya, Ukrayna ve Hindistan Büyükelçileri nezaket ziyaretinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya büyükelçi ziyaretleri devam ediyor. Başkan Tuna'nın son ziyaretçileri Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha ile Hindistan Büyükelçisi Shri Sanjay Bhattacharyya oldu. Konuklarını ayrı ayrı kabul eden Tuna, büyükelçileri "Ankara sizlerin ikinci evi" sözleriyle karşıladı. Tuna, Başkanlık makamında ilk olarak Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha'yı kabul etti. Tuna'ya Ukrayna'da iktidarı simgeleyen gürz hediye eden Büyükelçi Sybiha, Ankara'da kendisini evinde hissettiğini belirterek, "Öncelikle size Kiev Belediye Başkanımızın selamını getirdim. En kısa sürede Ankara'yı ve sizi ziyaret etmek istiyor. Türkiye ile Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılında aramızdaki ilişkiler stratejik ortaklık düzeyine geldi. Bunu çok önemsiyoruz" dedi.

Kiev Belediye Başkanı ile en kısa sürede görüşmek istediğini belirten Başkan Tuna da, "Ülkeler arasında işbirliğinin başlangıç noktaları o iki ülkenin başkentleridir. Ankara'nın kardeş şehri Kiev'in belediye başkanını ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Ülkeler arasında kurulan işbirliği ilişkileri bu tür ziyaretler arttıkça güçlenir" dedi.

Yeni göreve başlayan Hindistan Büyükelçisi Shri Sanjay Bhattacharyya da, Başkan Tuna ile tanışmayı uzun süredir istediğini söyledi. "Ankara'da yaşayacağım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Sizi tanımaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diyen Bhattacharyya, "Zamanla aramızdaki ilişkilerin artarak güçleneceğinden ve birçok ortak proje ve etkinliğe imza atacağımızdan şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Tuna, Büyükelçi Bhattacharyya'ya, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ikili ilişkileri daha ileriye götürmek, daha da güçlendirmek konusunda çalışmaya hazırız" dedi.

Başkan Tuna'nın yoğun kabullerinden sonuncusu Japonya'da bulunan Honjo Belediye Başkanı Shinge Yoshida oldu. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ile birlikte ağırladığı Honjo Belediye Başkanı Shinge Yoshida ile samimi ortamda geçen görüşmede, Honjo kentinde yapılacak Paralimpik Oyunları öncesinde görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ile Japonya'nın Honjo Belediyesi arasında kamp protokolü imzalanacağını söyleyen Sayyıdan, Türk-Japon dostluğunun bu protokolle daha da pekişeceğini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tuna Ukrayna Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title