Haberler

Başkan Soyer'den vaadleriyle ilgili zaman ve kaynak vurgusu

Güncelleme:

İZMİR'in tarihi meydanı Antik Smyrna Agora Meydanı'nda yapılan meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, seçimden önce verdiği vaadleri yerine getirmek için canla, başla, aşkla çalıştıklarını belirterek, "Kadifekale'ye teleferik gibi yapmak...

İZMİR'in tarihi meydanı Antik Smyrna Agora Meydanı'nda yapılan meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, seçimden önce verdiği vaadleri yerine getirmek için canla, başla, aşkla çalıştıklarını belirterek, "Kadifekale'ye teleferik gibi yapmak istediğimiz yüzlerce proje açıkladık. Yüzlerce açıklamadığımız proje daha var. Bunlar için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak işler değildir. Zaman ve kaynağa ihtiyaç var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı toplantısı ikinci birleşimi, Antik Smyrna Agora Meydanı'nda gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında düzenlenen toplantının açılışında, İzmir tarihiyle ilgili görüntülü sunum yapıldı. Sunumda, Smyrna Antik Kenti Kazı Projesi hakkında bilgi veren Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy, 11 yıldır bu projeye destek veren çok sayıda kuruluş olduğunu dile getirdi. Kazılara destek veren Dokuz Eylül Üniversitesi, Konak Belediyesi ve TARKEM'e teşekkür eden Dr. Ersoy, "İzmir'in 8 bin yıllık tarihi var. Büyük İskender tarafından kurulan bir kentin meydanındayız. Bu kent önemli bir liman kenti olmasının yanı sıra çok sayıda tarihi mirasa ev sahipliği yapıyor" dedi.

İzmir'in kent merkezinin arkeolojik SİT alanları hakkında bilgi veren Ersoy, 2002 yılından sonra 4 hektarlık bir alanda kazı çalışmalarının başladığını belirterek, "Yeni yeni yapılar ortaya çıkarıldı. Farklı üniversitelerden akademisyenler bu çalışmalara ortak oluyor. Son 11 yılda bin 575 adet nitelikli eseri arkeolojik mirasımıza kazandırdık" dedi.

SOYER'E YENİ DANIŞMAN

Toplantıda İstanbul Silivri Belediyesi eski Başkanı Özcan Işıklar'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e danışman olarak atanması oy çokluğuyla kabul edildi. Işıklar'ın alacağı ücretin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri maaşının yüzde 75'i olması, AK Partili meclis üyelerinin ret oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

İZTAV'A YETKİ YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer'e yetki verilmesi tartışıldı. Başkan Soyer'e 8 milyon 948 bin 188 TL yetki verilmesi önergesi komisyonlarda oy birliğiyle geçmesine rağmen yeniden komisyonlara gönderildi.

AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Başkan Tunç Soyer'in seçimlerden önce verdiği vaadleri hatırlatıp, bunlar arasında Kadifekale'den Agora'ya teleferik yapmak da olduğunu belirtti. Boztepe, ayrıca kent içi trafiğin çok yoğun olduğunu söyleyerek, 111 noktada tespit yapıldığını ancak kavşak düzenlemeleri için herhangi bir adım atılmadığını söyledi. Bazı meclis üyelerinin İZENERJİ'de görev yapan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru işçilerin sorunlarını da dile getirmesi üzerine Başkan Tunç Soyer şunları söyledi:

"Biz ilk günden itibaren eşit işe eşit ücretin gereğini yapmaya çalışıyoruz. Taşeron işçiyi kaldırma iradesi tam olarak gerçekleşmedi. Baypas yapmak için bir çözüm arayışlarında bulunuyor. İZENERJİ bunu kenti bütçesiyle çözecek. Bu yüzden meclis gündemine getirmedik. İZENERJİ kendi bütçesinde olanaklarıyla KHK mağduru arkadaşlarımıza çözüm üretiyor. Hiç tereddüttünüz olmasın. Bir sorun yok. Seçimden önce Kadifekale'ye teleferik gibi yapmak istediğimiz yüzlerce proje açıkladık. Yüzlerce açıklamadığımız proje de var. Bunlarla için canla başla çalışıyoruz. Bunlar sihirli değnekle olacak değildir. Zaman ve kaynağa ihtiyaç var. Hepsi yapılacak. Canla başla aşkla çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz."

'İZMİR'İN KALBİ KONAK'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Konak Belediyesi'nin sınırları içinde 3 bin 51 tescilli bina olduğunu söyleyerek, Basmane Kadifekale ve Agora'nın İzmir'in altın üçgeni olarak gelecekte turizme önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Batur, bu süreçte Konak Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile el ele çalışmak istediklerini vurguladı. Tunç Soyer de Konak'ın İzmir'in kalbi olduğuna dikkat çekerek kentin kalkınması için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini anlattı.

Toplantıda konuşmaların ardından meclis üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir Antik Smyrna Agora Meydanı'nı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunç Soyer Smyrna İzmir Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title