Haberler

Başkan Hançerli'den İBB Meclisine imar planı tepkisi

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Şubat ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak ilçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin gündeme alınmamasına tepki gösterdi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Şubat ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak ilçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin gündeme alınmamasına tepki gösterdi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediye Meclisi tarafından ilçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin İBB Meclisi tarafından gündeme alınmamasını protesto etmek için geçen ay İBB İmar Komisyonu'nda oturma eylemine başlamıştı. Hançerli dün yapılan İBB Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, "Şanslıyız, aradan geçen 5 aylık sürede İstanbul'da yıkıcı bir deprem olmadı. Fakat bilim insanları açık ve net bir şekilde depremin 3-5 yıl içerisinde olacağı konusunda uyarıyor. Gündemdeki konu tam da bu meclisin konusu. Yani çözüm üretmesi gereken işte bu meclis. Görev de yetki de bu meclisin. Ben Avcılarlı hemşehrilerime sizleri şikayet ediyorum" dedi.

"BU KAYGI VE KORKUYLA GEÇİYOR HER DAKİKALARI"

Hançerli konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Sadece binaların yıkılması değil kahredici olan. İnsanlar güvensiz, sağlıklı olmayan binalarda yaşadıklarını biliyorlar. Bu kaygı ve korkuyla geçiyor her dakikaları. Plan notu değişikliği talebimiz reddedilmedi. Bu sevindirici. Fakat daha fazla beklemenin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Başka ilçelerde de bu sorun var deniliyor. Başka ilçelerdeki sorunları da çözelim. Rantı düşünerek değil, bu toplumu güvenli, güçlü konutlara bir an evvel kavuşturma hedefiyle hareket ederek çözelim."

"İBB AVCILAR'IN SORUNUNU ÇÖZMEDİ"

İBB Meclisinin Avcılar'ın sorununu çözmediğini ifade eden Hançerli, "5 aydır çözmüyor, bekletiyor. Hem de yetkinin tamamı bu mecliste olduğu ve 15 dakika içerisinde çözebileceği halde. Ben çözüm bekliyorum. Bu meclisin tüm meclis üyelerinin parti ayrımı gözetmeksizin benimle aynı duyguları paylaştığını biliyorum. Tüm meclis üyelerinin iyi insanlar olduğunu biliyorum. Hadi daha fazla beklemeyelim. Siyasi kavgalardan ve çekişmelerden işte bu konu için uzaklaşalım. El ele vermenin zamanı geldi. Canlar gittikten, camlar kırıldıktan sonra hiçbir anlamı yok. Bugün yine yapıcı olmak adına daha önceki talebimi yineliyorum. Biliyorum komisyon başkanım ve üyelerim yapabilir. 15 dakika ara verelim, komisyon raporlarını buraya getirsin ve oy birliği ile bir karar geçirelim" ifadelerini kullandı.

"BİZ YAŞAMA HAKKINI KORUYACAĞIZ"

Hançerli komisyona olan önerilerini ise şu şekilde açıkladı:

"Yasal olarak yapılmış, ruhsatlı, iskanlı binalar için bir gün bu mecliste Avcılar'daki reel durum fark edilmeden bir karar alınmış ve düşürüyoruz katları denmiş. Bu insanların içerisinde oturdukları evleri bu meclis kararıyla yok sayılmış. İstediğimiz buradan çıkan yanlış kararla yok edilen ama reelde orada duran yapıların yeniden yapılması. Biz yaşama hakkını koruyacağız. Biz Avcılar'ı Avcılarlı hemşehrilerimizle dönüştürmeye hazırız."

(Muhammed Kaan Kundak- Sümeyye İnal/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yıldırım Turan Avcılar Güncel Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title