Haberler

Başkan Çakır'a Teşekkür

Güncelleme:

Başkan Çakır konuk bakan ile standaları gezdi.

Başkan Çakır, "Amacımız Malatya tarımının gelişmesini, üreticiyle teknolojiyi buluşturup, üreticinin çok daha iyi verim almasını sağlamaktır."

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 6. Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarına katılmak üzere Malatya'ya gelen Gürcistan'ın Acaristan Özerk Bölgesi Tarım Bakanı Donara Surmanidze, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Tarım Fuarını gezdi.

SURMANİDZE'DEN, BAŞKAN ÇAKIR'A TEŞEKKÜR…

Malatya'ya ilk defa geldiğini belirten Acaristan Tarım Bakanı Donara Surmanidze, nazik davetten dolayı Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Surmanidze, "Burada yerel yetkililerle, katılımcı firmalarla ve vatandaşlarla görüşmeler yapacağız. Bu başlangıçtan hareketle Acaristan ile Türkiye arasında ticari, kültürel ve tarımsal ilişkilerin kurulmasını temin edeceğiz. Yaptığımız görüşmelerde bütün insanları hem turistik hem de ticaret yapmak amacıyla Acaristan'a davet edeceğiz" dedi.

Acaristan'ın iklim yapısından bahseden Surmanidze, iklim yapısı gereği Acaristan'da kayısı'nın yetişmediğini ifade ederek, "Coğrafi şartlardan dolayı kayısı yetiştiremiyoruz. Dolayısıyla kayısı dışarıdan alıyoruz. Büyük bir kısmını Türkiye'den alıyoruz." şeklinde konuştu.

ÇAKIR: TARIM FUARIMIZ BİR ÖNCE Kİ YILA GÖRE DAHA BAŞARILI GEÇİYOR…

Bu yıl altıncısı düzenlenen tarım fuarının büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre illerle beraber İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Adana gibi illerden de katılımın olduğunu söyledi.

Çakır, "Tarım Fuarımız bir önceki yıla göre daha başarılı geçiyor. Katılımcı firmalar ve ziyaretçilerin ilgisi bunu gösteriyor. Amacımız Malatya tarımının gelişmesini, üreticiyle teknolojiyi buluşturup, üreticinin çok daha iyi verim almasını sağlamaktır. Bu fuarımızı renklendiren, davetimizi kırmayıp gelen Acaristan Tarım Bakanı Donara Surmanidze'ye teşekkür ediyorum" dedi.

BU ZİYARETLER DOSTLUĞUMUZU VE EKONOMİMİZİ GELİŞTİRİR...

Bakan Donara Surmanidze'nin fuarı gezerek Malatya ile ilgili bilgiler alacağını vurgulayan Başkan Çakır, "Acaristan'la Malatya arasında yatırımcıların karşılıklı olarak ticari anlamda nasıl gelişmeler sağlanabilir? Acaristan'da eksik olan yatırımlar ve yatırımcı için uygun olan sektörleri nelerdir? Sayın Bakan bu gibi konularda müzakereler yapacak. Özellikle soğuk hava deposu işletmeciliği anlamında önemli bir eksiklik olduğunu bahsettiler. Bazı firmalarla görüşerek Acaristan'a yatırıma davet edecek. Aramızdaki ilişki ekonomiyle sınırlı kalmayacak. Daha öncede birçok festivalimize Acaristan'dan ekipler geldi. Ülkelerinin kültürlerini tanıttılar. Bu ziyaretler dostluğumuzu ve ekonomimizi geliştirir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Ahmet Çakır Ulvi Saran Gürcistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title