Haberler

Başkan Antmen, 'Güvenlik Paketi'ne Tepki Gösterdi

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, kamuoyunda ’Güvenlik Paketi’ olarak bilinen ’Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na tepki göstererek, "Yapılan düzenlemeler ile tüm illerdeki valilere, tüm ilçelerdeki kaymakamlara olağanüstü hal yetkileri verilmekte, ülkemiz tamamen olağanüstü hal rejimine geçmektedir" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, kamuoyunda 'Güvenlik Paketi' olarak bilinen 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki göstererek, "Yapılan düzenlemeler ile tüm illerdeki valilere, tüm ilçelerdeki kaymakamlara olağanüstü hal yetkileri verilmekte, ülkemiz tamamen olağanüstü hal rejimine geçmektedir" dedi.

Güvenlik Paketi'yle ilgili açıklama yapan Başkan Alpay Antmen, kanun tasarısının demokratik hukuk devleti ve bireyin temel hak ve özgürlükleri ile bağdaşmayan düzenlemeler içerdiğini savundu. Yapılan düzenleme ile tüm illerdeki valilere, tüm ilçelerdeki kaymakamlara olağanüstü hal yetkileri verildiğini iddia eden Antmen, "Ülkemiz tamamen olağanüstü hal rejimine geçmektedir. Hakim ve savcıların karar verebileceği gözaltı, arama gibi ceza usül işlemlerinde yetkinin polise verilmesi, gözaltı sürelerinin polis tarafından uzatılması, mala zarar verme suçlarında veya bunlara teşebbüs halinde dahi polise silah kullanma yetkisi verilmesi, polisin gaz sıkmasından etkilenmemek amacıyla ağzını ve burnunu örten barışçıl göstericilerin ve herkesin silahlı göstericilerle bir tutulması hukuk dışı uygulamaları arttıracak mahiyettedir. Kanun ve içtihatlarda silah ve silah kullanma meselesi net olduğu halde, silah veya havai fişek, sis, gaz, benzeri maddeleri tek tek saymak, polisin silah kullanma yetkisini arttırmaya yöneliktir. Polis ve jandarmanın görevli hakimin onayından önce 48 saat gibi uzun bir süre iletişimi tespit etmesi, dinlemesi, sinyal bilgilerini değerlendirmesi, kayda alması özel hayatın gizliliğinden, haberleşme hürriyetine kadar birçok hakkı ihlal edebilecek mahiyette düzenlemelerdir. Diğer yandan, bu dinleme, tespit ve kayıt faaliyetleri sonrası yazılı emri onaylayacak makamın Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 250. Maddesinden ayrılarak Ankara Ağır Ceza Mahkemesi üyesine verilmesi, kanuni hakim güvencesi ile bağdaşmaz" diye konuştu.

Bu paketin kabul edilemez olduğunu savunan Antmen, "Yapılan diğer düzenlemelerle birlikte düşünüldüğünde, ülkemiz ve hukuk sistemimiz, zaten eksik olan hukuk devleti uygulamalarından daha çok uzaklaşmaktadır. 12 Eylül döneminde bölgesel olarak uygulanan sıkıyönetim ve olağanüstü hal artık Kanun ile sürekli ve tüm ülkeye yayılarak uygulanacaktır. İleri demokrasi söylemi ile hareket eden siyasi iktidarın bırakın ileri demokrasiyi getirmek aksine demokrasiyi rafa kaldıracak eylemlerini görmek 21. Yüzyıl Türkiye'sine yakışmamaktadır. Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95. maddelerinden doğan hukukun üstünlüğü ve insan haklarını korumak görevinin bilinci ile bu Kanun Tasarısın esefle kınıyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Mersin Politika Güncel Haberler

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Bakmadan Geçme

''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA! BOMBA TRANSFER! Anderson TALİSCA, Fenerbahçe'ye mi geliyor? #9917 SURVİVOR YUNUS EMRE ELENDİ Mİ? Survivor All Star 2024 dün akşam (9 Haziran) kim elendi?
Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title